Lietuvės laimėjo pratęsimo pareikalavusį mūšį Lenkijoje

Lietuvės laimėjo pratęsimo pareikalavusį mūšį Lenkijoje

LKF nuotr.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė (2/0) iškovojo antrąją pergalę pirmajame atrankos į 2025 m. Europos čempionatą varžybų lange ir įsitvirtino pirmoje C grupės vietoje.



Rimanto Grigo auklėtinės Katovicuose 73:75 (28:15, 14:17, 10:20, 14:14, 7:9) po pratęsimo palaužė Lenkijos (1/1) rinktinę.

Pirmasis kėlinys mūsiškėms prasidėjo sėkmingai, Dalia Donskichytė atidarė rungtynių rezultatą tritaškiu metimu. Tačiau įpusėjus kėliniui šeimininkės laimėjo atkarpą 11-0, o likus žaisti 42 sekundes Lenkijos atotrūkis jau buvo dviženklis.

Antrąjį kėlinuką ir vėl geriau pradėjo lietuvės, aktyviai žaidusios po varžovių krepšiu ir vertusios lenkes rinktis asmenines pražangas. Likus žaisti 3 minutes sėkmingai apsigynusios mūsiškės nuskubėjo į greitą ataką, kurios smaigalyje atsidūrusi Gintarė Petronytė, pelnė taškus (33:30). Visgi, kėlinio pabaigą dar kart1 geriau sužaidė šeimininkės, o su sirena pataikytas tritaškis ir vėl atstatė dviženklį pranašumą.


Iki didžiosios pertaukos lietuvės labai prastai pataikė tritaškius metimus, tikslą pasiekė tik 1 metimas iš 11 mėginimų.

Trečiajame kėlinyje vaizdas aikštelėje pasikeitė. Mūsiškės kėlinį laimėjo 20-10, Gabrielė Šulskė pataikė du tolimus metimus ir prieš lemiamą rungtynių ketvirtį rezultatas tapo lygus (52:52).

Ketvirtojo kėlinio pradžioje lietuvės šovė į priekį atkarpa 7-0. Sužaidus beveik pusę kėlinio laiko G. Šulskė pataikė ketvirtąjį savo tolimą metimą ir padidino Lietuvos rinktinės atotrūkį iki 53:62.

Tačiau po Lenkijos trenerių paprašytos minutės petraukėlės mūsiškės ėmė strigti puolime. O varžovės sumeta tris tolimus metimus iš eilės ir rezultatas tampa apylygis 62:64.

Likus žaisti mažiau nei pusę minutės priekyje vienu tašku jau lenkės, tačiau baudų metimų mesti stojo G. Šulskė. Lietuvos rinktinės gynėja pataikė tik vieną metimą (66:66), kitoje pusėje lenkių ataka nepavyko, o mūsiškės per likusias 7 sekundes irgi nesugebėjo išmesti metimo. Rinktinėms teko žaisti papildomas 5 minutes.

Per pridėtą laiką sėkmingiau žaidė svečių komandos žaidėjos. Mūsiškės baudų metimais susikrovė pranašumą, kurį išsaugojo iki finalinės sirenos.

Mūsiškes į pergalę vedė Gintarė Petronytė. Lietuvos rinktinės kapitonė pelnė 25 taškus, atkovojo 5 kamuolius, blokavo 3 varžovių metimus, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir iš viso surinko net 34 naudingumo balus.

Lietuva: Gintarė Petronytė 25, Gabrielė Šulskė 16, Giedrė Labuckienė 10, Laura Juškaitė 6, Laura Miškinienė ir Santa Baltkojienė po 5, Dalia Donskichytė ir Gabija Meškonytė po 4.



Lenkija: Stephanie Mavunga 18, Klaudia Gertchen 10.

Kitas atrankos varžybų langas vyks lygiai po metų, 2024 m. lapkričio 7-10 dienomis. Tomis dienomis Lietuva išvykoje susikaus su Belgija ir Azerbaidžanu. Į Europos čempionato pirmenybes pateks visų grupių nugalėtojos bei keturios geriausios antrąją vietą užėmusios komandos.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: