J. Jocytės sezonas baigtas, krepšininkei bus atliekama operacija

J. Jocytės sezonas baigtas, krepšininkei bus atliekama operacija

FIBA nuotr.

Nuo praėjusio sezono pabaigos geriausią 2022 metų Lietuvos krepšininkę kamavusi klubo trauma pareikalavo chirurgų įsikišimo. Justei Jocytei sausio 29 d. bus atlikta operacija, po kurios lauks iki šešių mėnesių truksianti reabilitacija.



„Konsultavomės su keliais gydytojais tiek Lietuvoje, tiek Prancūzijoje ir prieita prie išvados, kad trauma negerėja. Justę operuos žinomas prancūzų chirurgas, kuris operavo ne vieną futbolo žvaigždę. Pasak šio specialisto, Justė yra jauna, sportuojanti krepšininkė, todėl su minimalia rizika turėtų būti pasiektas šimtaprocentinis išgyjimas, – sakė Justės Jocytės tėtis Alvydas Jocys. – Reabilitacijos neforsuosim, tačiau, jeigu viskas vyks pagal planą ir leis galimybės, Justė turėtų dalyvauti Lietuvoje vyksiančiame Europos U20 merginų čempionate ir atstovauti mūsų rinktinei.”

Kaip praneša dabartinis krepšininkės klubas Liono „ASVEL Feminin”, J. Jocytės 2023-24 metų sezonas yra baigtas. Klubas prižiūrės visą jaunosios žaidėjos reabilitacijos procesą ir sieks, kad ji kuo greičiau pasveiktų.

„Liūdna žinia Lietuvos krepšiniui, tačiau traumos, deja, yra neišvengiama profesionalaus sporto realybė. Dabar svarbiausia sudaryti visas reikiamas sąlygas Justės gydymui, svarbiausia neskubinti proceso, tinkamai atlikti reabilitaciją ir į aikštelę grįšti visiškai pasveikus ir sustiprėjus. Palaikome ryšius su Justės aplinkos žmonėmis ir padėsime viskuo, ko tik mūsų jaunajai krepšininkei prireiks”, – pažymėjo LKF prezidentas Vydas Gedvilas.


Šį sezoną moterų Eurolygos turnyre Justė Jocytė sužaidė tik tris rungtynes. Vidutiniškai po 10 minučių aikštelėje praleisdavusi krepšininkė fiksavo 3,7 taško rezultatyvumą. Prancūzijos aukščiausios lygos čempionate lietuvės statistika – 3,3 tšk. ir 2 atk. kam. per 11 žaidimo minučių (sužaidė 6 rungtynes).

Dėl sveikatos problemų Justė Jocytė praleido lapkritį vykusį Europos čempionato atrankos varžybų langą su Lietuvos moterų krepšinio rinktine.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: