Krepšinio trenerių susitikime – diskusijos apie reglamento korekcijas

Krepšinio trenerių susitikime – diskusijos apie reglamento korekcijas

Praėjusią savaitę „Krepšinio namuose“ rinkosi Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos vykdomojo komiteto nariai ir kiti svarbūs krepšinio treneriai. Posėdžio metu aptartos trenerių kategorijų, kvalifikacijų, meistriškumo pakopų, tarifikacijų reglamento siūlomos korekcijos.



„Realijos tikrai kinta, taip pat ir laikmetis šiek tiek kinta. Visgi, per mažai atsižvelgiama teisiniame lygyje į gyvenimo pokyčius. Pagrindinis tikslas buvo pasižiūrėti kaip reglamentai veikia tikrame gyvenime, sulaukėme daug pasiūlymų dėl korekcijų, daugiau reglamento atitikimo šiandienai“, – mintimis dalijosi Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Įvairūs reglamento pakeitimo pasiūlymai bus teikiami Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai bei Seimo jaunimo sporto komisijai.

„Nemažai kalbėjome apie kategorijas – ar viskas teisinga, ar reikia kažką keisti. Treneriai vieningai nusprendė, jog tikrai yra punktų kuriuos reikėtų pataisyti. Paprastas pavyzdys – treneris, kuris turi kategoriją, pasiekęs rezultatą, jeigu jis pakeičia savo darbovietę jam kategorija dingsta“, – kalbėjo Lietuvos moterų krepšinio rinktinės treneris Vilius Stanišauskas.


LTU.Basketball

Video rekomendacijos: