NKL apžvalga: skirtingai pasibaigę benefisai, trileriai ir ant pergalių bangos užšokęs „Olimpas“

NKL apžvalga: skirtingai pasibaigę benefisai, trileriai ir ant pergalių bangos užšokęs „Olimpas“

LKL nuotr.

Nacionalinėje krepšinio lygoje (7bet-NKL) prabėgo jau trys dešimtys turų. „7bet-NKL“ savaitės apžvalgoje – neįtikėtini pasirodymai, trileriai ir ant didelės pergalių bangos esantis Palangos „Olimpas“



Skirtingai pasibaigę šou. Žvėriškas Kevinas Andersonas ir neįtikėtinas Vilkaviškio „Perlo“ spurtas pabaigoje atnešė jiems triuškinamą pergalę „7bet-NKL“ pirmenybėse. Vilkaviškio ekipa namie 94:73 sutriuškino Šakių „Vytį-VDU“, o lemiamą ketvirtį šeimininkai laimėjo net 36:13, kuriame Andersonas pelnė 18 taškų.

Asmeninius rezultatyvumo ir naudingumo rekordus pagerinęs amerikietis per 27 minutes pelnė 34 taškus (4/8 dvit., 6/8 trit., 8/8 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, perėmė 4 kamuolius ir surinko 39 naudingumo balus.

Šeštadienį vykusiame mače tarp „Jurbarko-Kario“ ir Šakių „Vyčio-VDU“, per pratęsimą išvykoje 103:96 nugalėjo jurbarkiečiai. „Vyčio-VDU“ nuo nesėkmės neišgelbėjo „7bet-NKL“ asmeninį rezultatyvumo rekordą pakartojęs Augustinas Mikštas, kuris per 36 minutes pelnė 36 taškus (8/13 dvit., 5/9 trit., 5/8 baud.), atkovojo 15 kamuolių, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, blokavo 1 metimą, išprovokavo 9 pražangas ir surinko net 44 efektyvumo balus.


Lyderių dvikova. Elitinę gynybą per pirmuosius 3 kėlinius pademonstravęs „Olimpas“ pratęsė pergalių seriją „7bet-NKL“ sezone. Sandžio Buškevico auklėtiniai namie 72:60 užtikrintai atsirevanšavo Marijampolės „Sūduvai-Mantingai“, kuri prieš tai buvo laimėjusi abu tarpusavio susitikimus.

Šioje akistatoje prieš paskutinį ketvirtį šeimininkai pirmavo net 58:32, o po triumfo apie tai pasisakė ir „Olimpo“ vyr. trenerio asistentas Renaldas Seibutis. „Trys kėliniai tikrai buvo idealūs, gynyboje veikė viskas, ko norėjome, tiek prieš derinius, tiek jų fiziškumą, – dėstė specialistas. – Kaip gerai buvo tris kėlinius, taip blogai ketvirtąjį, bet pergalė yra pergalė, džiaugiamės kiekviena iš jų ir prieš čempionato favoritus laimėti yra smagu.“

Po dviejų dienų palangiškiai išvykoje 77:71 taip pat įveikė Kauno „Žalgirį-2“ ir įsirašė dvyliktąją pergalės iš eilės. „Olimpas“ vis dar nėra patyręs pralaimėjimo nuo gruodžio mėnesio.

Kertinė klaida ir lemiamas prasiveržimas. Paskutinio kėlinio pradžioje dviženklę persvarą įgijęs, o likus 2,5 minutės 7 taškų deficitą turėjęs (80:87) ir pabaigoje itin plonu ledu vaikščiojęs Kauno r. „Atletas“ pasiekė dramatišką pergalę. „Atletas“ namuose 89:87 palaužė Vilniaus „Rytą-2“.

Po vilniečių minutės pertraukėlės švieslentėje degant 7,2 sekundės Modestas Babraitis suklydo išsimesdamas kamuolį. Po šeimininkų pasitarimo, paskutinėje atakoje kamuolį priėmė Nojus Vaivada, kuris veržėsi link krepšio bei šaltakraujiškai realizavo dvitaškį – 89:87.

Karšta rankelė. 17-metis „Ryto-2“ gynėjas Džiugas Remeikis per dvejas rungtynes prieš Klaipėdos „Neptūną-Akvaservis“ ir Kauno r. „Atletą“ iš viso smeigė 10 tritaškių iš 11 bei neprametė 9 kartus iš eilės. Visgi paskutinėje dvikovoje su „Kretinga“ jaunuolis žaidė 10 minučių, bet į krepšį nemetė nė karto.  

„Perlo“ veiksmai prieš ateinantį sezoną. Tai nėra dažnas atvejis, kai „7bet-NKL“ čempionate žaidžiantis klubas pratęsia sutartį su strategu ir kitam sezonui. Tačiau sezono viduryje „Perlas“ parodė pasitikėjimą vyriausiuoju treneriu ir pratęsė sutartį su 38-erių Šarūnu Zablockiu dar vieneriems metams. 5 dienos po to Vilkaviškio ekipa taip pat paskelbė, kad pratęsė kontraktą su 20-mečiu Titu Pažarausku, kuris komandos marškinėlius vilkės ir kitame sezone.


Stašio lyderystė. Praėjusią savaitę „Kretinga“ įsirašė dvi pergalės, o viena iš jų užfiksuota namie 84:83 dramatiškai nugalėjus „Šilutę“. Likus 10 sekundžių šeimininkų lyderis Mindaugas Stašys paleido metimą iš vidutinio nuotolio, kuris tapo lemtingu – 84:83.

Paskutinė vieta turnyrinėje lentelėje. Lauryno Mikalausko dvigubas dublis pažymėtas svarbia „Neptūno-Akvaservis“ pergale antrajame pogrupyje. Ryčio Vaišvilos auklėtiniai išvykoje 86:75  nugalėjo „Šilutę“ ir nustūmė juos į paskutinę vietą turnyro lentelėje.

Ilgai keturioliktoje vietoje laikęsis „Neptūnas-Akvaservis“ iš šios pozicijos pakilo dėl geresnio tarpusavio pergalių santykio su šilutiškiais, kuriuos įveikė 2 kartus iš 3.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: