J. Valančiūnas apie jaunimą: „Lygis juda į priekį, vaikai tobulėja“

J. Valančiūnas apie jaunimą: „Lygis juda į priekį, vaikai tobulėja“

FIBA nuotr.

Jonas Valančiūnas stipriausioje pasaulio lygoje skaičiuoja jau dvyliktą savo sezoną. Kiekvieną savaitę didžiulėse arenose besitreniruojantis ir rungtyniaujantis Lietuvos nacionalinės rinktinės kapitonas džiaugiasi, kad LIDL-MKL „Žvaigždžių dienos“ dalyviai šiemet turės galimybę užlipti ant vienos iš didžiausių Lietuvoje, Avia Solutions Group arenos parketo ir prisimena, kokį įspūdį vaikystėje jam palikdavo kiekvienas suteiktas šansas rungtyniauti didesnėse salėse.



„Aš atsimenu, kai pats buvau vaikas ir tekdavo žaisti kažkur didesnėse arenose, – kalbėjo J. Valančiūnas. – Būdavo pasiekimas vien tik žaisti. Nebe kažkur krepšinio mokyklos salėje, o tokiose arenose.“

Išskirtiniame interviu mkl.lt puslapiui vienas geriausių šalies krepšininkų papasakojo apie patirtį „Žvaigždžių dienos“ renginiuose bei pasidžiaugė sąlygomis jaunimo tobulėjimui Lietuvoje.

Šiuo metu Moksleivių krepšinio lyga gerokai išsiplėtusi ir pasikeitusi, bet atrodo ir pačiam dar visai neseniai teko atstovauti Vilniaus bei Utenos krepšinio mokykloms. Kaip pats prisimenate šį laiką?


– Atrodo, kad visai neseniai dar buvo, bet kai pasižiūri, visai ir senokai (juokiasi)… Toks geras jausmas, vis tiek, tai buvo pirmieji žingsniai, tai tavo pirmoji, kaip krepšininko, stotelė, „kritimas“ į meilę krepšiniui.

Lygis juda į priekį, vaikai tobulėja. Tobulėja ir treneriai, kurie gali perteikti daugiau žinių vaikams. Dabar sportuoja ir labai maži (vaikai), sąlygos gerėja. Viskas juda į priekį ir tai yra džiugu.

„Žvaigždžių diena“ – išskirtinis renginys. Galbūt kažkiek skirtingai suprantamas JAV bei Lietuvoje. Ši šventė artėja ir Moksleivių krepšinio lygoje. Kiek vaikams svarbus toks renginys?

– Aš manau, kad kiekvienas vaikas to laukia bei nori ten patekti. Vis dėlto, tu žaidi krepšinį, tas žaidimas tau teikia malonumą, o toks renginys kaip „Žvaigždžių diena“ yra didžiulė šventė. Aš pats, kai buvau vaikas, laukdavau to. Tai kažkoks įvertinimas, kadangi tik geriausi ten patenka.

Pačiam ne kartą teko dalyvauti LKL „Žvaigždžių dienose“, ar norėtumėt gauti šansą ir pagrindinėje NBA šventėje? Kokie Jūsų prisiminimai apie šiuos renginius jau būnant profesionaliu krepšininku?

– Teko viena kartą būti, kai buvau išrinktas į „naujokų“ rungtynes. Pamačiau ir pagrindinę „Žvaigždžių dieną“, kaip tik vyko Naujajame Orleane. Didžiulis renginys, tik galbūt tas visas konceptas dabar kažkiek keičiasi ir viskas tampa vis didesniu „šou“. Tuo metu dar buvo daugiau varžymosi. Bet kaip supratau iš visų žinučių, jie nori vėl grąžinti rimtesnes varžybas ir didesnę kovą. Žiūrėsim, kaip bus šiais metais.

O Lietuvoje… Geri prisiminimai (šypsosi). Eini per tą krepšinio karjerą ir dedi prisiminimus, kas vyko Lietuvoje, kas vyko čia – už Atlanto. Smagu prisiminti, ne vieneri metai prabėgo.


Grįžtant prie Moksleivių krepšinio lygos, anksčiau tokie renginiai vykdavo mažesnėse salėse ar arenose. Šiemet „Žvaigždžių diena“ pirmą kartą bus rengiama Avia Solutions Group arenoje. Ar vaikams prideda stimulo dalyvauti šventėje tokia milžiniška erdvė?

– Aš atsimenu, kai pats buvau vaikas ir tekdavo žaisti kažkur didesnėse arenose… Aišku, neteko niekada žaisti ASG, bet nors ir kažkiek didesnėse arenose jau būdavo pasiekimas vien tik žaisti. Nebe kažkur krepšinio mokyklos salėje, o tokiose arenose. Aš manau, kad tai yra didelis stimulas vaikams, kurie myli krepšinį. Žaisti tokiose arenose ir parodyti save. Vis tiek ir žmonių susirinks, tie patys skautai, žmonės kurie sukasi krepšinio virtuvėje.

Pabaigai, gal turėtumėt palinkėjimą šios šventės laukiantiems dalyviams?


– Nenustoti tobulėti, neprarasti meilės krepšiniui. Treneriams kantrybės, nes jauna karta mums žiauriai reikalinga ir kiek mes į ja invetuosime, kiek įdėsime darbo, tą ir turėsim aikštelėse. Viskas prasideda nuo mažų dienų. Turim tą puoselėti, kuo labiau užsiimti su jaunimu ir ateitis bus šviesi.

MKL.lt

Video rekomendacijos: