Šalia Nacionalinio stadiono Vilniuje išdygs ir krepšinio arena

Šalia Nacionalinio stadiono Vilniuje išdygs ir krepšinio arena

Vilnius.lt nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybė penktadienį paskelbė pokyčius dėl Nacionalinio stadiono statybų. Skelbiama, jog fondas „Baltcap“ pasitraukia, bendrovė „Hanner“ planuoja perimti projektą. Vasario pabaigoje dėl projekto statybos indeksavimo ir kitų pakeitimų balsuos Vilniaus miesto savivaldybės taryba.



„Iš savo pusės padarėme viską, kad projektas ir toliau būtų gyvybingas ir Vilnius galiausiai turėtų sostinei priderančias sporto, kultūros, renginių erdves bei papildomą socialinę infrastruktūrą. Esu įsitikinęs, kad kompleksas labai svarbus ne tik Lietuvai, bet ir visam regionui. Tikiuosi, kad Taryba taip pat laikysis tokios pozicijos, jai visus skaičiavimus pristatysime šį mėnesį“, – sako Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas.

„Vilnius yra vertas turėti savo stadioną, tai – miesto prestižo ir garbės reikalas. Mes priėmėme Vilniaus savivaldybės kvietimą prisiimti atsakomybę ir prisidėti prie šio projekto. Taigi stadionas Vilniuje bus pastatytas. Pagrindiniai mūsų prioritetai bus skaidrumas, betarpiškas dialogas su suinteresuotomis pusėmis ir, žinoma, kuo greitesnis projekto darbų startas“, – teigė „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Atsižvelgiant į regiono poreikius, vasarį Tarybai taip pat bus siūloma apsvarstyti galimybę padidinti Nacionalinio stadiono vietų skaičių 3 tūkst. sėdimų vietų (tuomet bendras vietų skaičius stadione siektų 18 tūkst.). Taip pat bus svarstoma sporto centre, kuriame šiuo metu numatytos šešios krepšinio aikštės treniruotėms, vietoje keturių aikštelių įrengti vieną didelę universalią salę su 5 tūkst. vietų tribūnomis žiūrovams.


Artimiausiu metu siūlomi pakeitimai bus aptarti komitetuose, o vasario mėnesį planuojamas svarstymas Tarybos posėdyje.

Visą Daugiafunkcį kompleksą sudarys Nacionalinis stadionas su sporto muziejumi viduje, sporto centras su krepšinio, rankinio, gimnastikos, bokso salėmis, trys futbolo treniruočių aikštės, tarptautinės kategorijos lengvosios atletikos stadionas su futbolo aikšte, lengvosios atletikos apšilimo zona su mėtymo sektoriais, kultūros centras su biblioteka ir 300 vietų vaikų darželis.

Vilnius.lt

Video rekomendacijos: