NKL apžvalga: žaidėjų atsisveikinimai, saldūs revanšai ir dėjimų karalius

NKL apžvalga: žaidėjų atsisveikinimai, saldūs revanšai ir dėjimų karalius

Komandas palikę žaidėjai, saldūs revanšai, dėjimų karalius ir kitos įdomybės – Nacionalinės krepšinio lygos (7bet-NKL) septynioliktosios savaitės apžvalgoje.



Atsisveikinimai. Vilkaviškio „Perlas“ oficialiai už darbą padėkojo 25-erių amerikiečiui Justinui Tuckeriui, kuris paskutinį kartą ant parketo žengė dar prieš naujametines šventes.

Kauno r. „Atletas“ padėkojo už darbą Rokui Gadiliauskui, kuris karjerą pratęs Ispanijos trečioje lygoje ir grįžta žaisti į Valensijos „CB Alginet“ komandą, kurioje užbaigė 2021-2022 m. sezoną.

Palangos „Olimpas“ atsisveikino su 24-erių Robertu Syčiumi, kuris su pajūrio ekipos marškinėliais sekmadienį sužaidė paskutines savo rungtynes. Palangą gynėjas palieka ir nusprendė nerti į kitas veiklos sritis.


Primename, kad naujus žaidėjus „7bet-NKL“ komandos gali registruoti iki vasario 15 dienos.

Viršūnėje. Vos neprisižaidęs „Olimpas“ svečiuose 69:64 nugalėjo Vilkaviškio „Perlą“ (16-16). Pajūrio ekipa po šios pergalės pakilo į pirmąją vietą turnyrinėje lentelėje ir aplenkė prieš tai joje buvusią Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“.

Sekmadienį palangiškiai namų tvirtovėje 85:67 dar kartą susitvarkė su „Perlu“ bei pratęsė savo pergalių seriją iki 16 paeiliui.  

Saldūs revanšai. Dešimties laimėtų mačų skaičių „7bet-NKL“ sezone įsirašė Vilniaus „Rytas-2“, kuris išvykoje 84:82 atsirevanšavo Joniškio „Delikatesui“ ir nutraukė jų 5 pergalių seriją.

Nesulaikomo Augustino Mikšto vedamas Šakių „Vytis-VDU“ nutraukė 5 nesėkmių ruožą. Aštuoniese žaidę Eriko Kučiausko auklėtiniai savo aikštėje 94:79 pasiekė revanšą prieš Kauno „Žalgirį-2“.

Mikštas per 32 minutes pelnė 30 taškų, atkovojo 5 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, išprovokavo 5 pražangas ir surinko 29 naudingumo balus.

Dėjimų karalius. „Vyčio-VDU“ ir „Žalgirio-2“ akistatoje Matas Vokietatis neprametė nė vieno dvitaškio (10/10 dvit.), o 6 iš jų užsibaigė dėdamas į krepšį.


Antrajame pogrupyje atsitiesęs Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ namie 96:84 įsirašė svarbią pergalę prieš „Kretingą“. Po lygiai pergalių ir pralaimėjimų su „Šilute“ turėjusi uostamiesčio komanda dabar tvirčiau žengia tryliktoje vietoje.

Neverta pasiduoti. „Telšiai“ (26-7) pratęsė pergalių seriją „7bet-NKL“ pirmenybėse. Dviženklį deficitą panaikinę telšiškiai svečiuose 89:83 palaužė „Jurbarką-Karį“ ir triumfavo 4 kartą paeiliui. Povilo Šakinio auklėtiniai pirmajame kėlinyje turėjo dviženklį deficitą (22:12), o antrajame jis siekė jau 15 taškų (43:28).

Po ilgosios pertraukos vaizdas ant parketo kardinaliai pasikeitė. Trečiajame kėlinyje fantastiškai žaidę telšiškiai jį laimėjo 32:14 ir prieš lemiamą ketvirtį jau buvo priekyje – 67:58.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: