T. Gaidamavičius – apie lyderių išvykimą, kovą dėl pirmosios vietos ir hipotetinį Marijampolės scenarijų

T. Gaidamavičius – apie lyderių išvykimą, kovą dėl pirmosios vietos ir hipotetinį Marijampolės scenarijų

Sausio mėnesio viduryje Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“ palietė pokyčiai, o jų skausmus komanda jaučia viso antrojo „7bet-NKL“ etapo metu.  



Marijampolę paliko Aurelijus Pukelis ir Marijus Užupis, kurie visą dėmesį nusprendė skirti ruošiantis 3x3 krepšinio olimpiniam atrankos turnyrui.

Po šių lyderių išvykimo „Sūduvą-Mantingą“ papildė puolėjai Giedrius Bergaudas ir Antanas Udras. Pastarasis besigydo traumą ir su marijampoliečių marškinėliais šį sezoną ant parketo žengė vos kelias minutes.

Didžiąją sezono dalį pirmoje turnyrinės lentelės vietoje buvę marijampoliečiai su 26 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais nukrito į trečiąją poziciją į priekį užleisdami „Telšius“ ir Palangos „Olimpą“.  


13 pergalių iš eilės per lapkričio ir gruodžio mėnesius fiksavusi „Sūduva-Mantinga“ dabar yra priversta ieškoti savojo žaidimo ir pirmajame pogrupyje yra laimėjusi 3 kartus, o suklupusi 4.

„Pas mus dabar taip yra, kad žaidybinis ritmas krito, žmonės išėjo, buvo ir traumų, – neslėpė 41-erių strategas. – Egidijus (Dimša – aut. past.) patyrė kirkšnies traumą, Bergaudas vienerias rungtynes žaidė traumuotas, Antanas (Udras – aut. past.) dar negali grįžti. Yra reikalų, kadangi dabar esame be didelių žmonių, bet dirbame ties tuo labai stipriai ir tikimės artimiausiu metu sugrįžti bei išlipti iš šios duobės.“

Pokalbyje su tinklalapiu nklyga.lt „Sūduvos-Mantingos“ vairininkas papasakojo apie pokyčius po lyderių praradimo, besitęsiančią kovą dėl pirmosios vietos ir hipotetinį Marijampolės klubo scenarijų.

Ar seniai žinojote apie Aurelijaus Pukelio ir Marijaus Užupio išvykimą ir kaip tai pakeitė jūsų ekipos braižą?
– Komanda jau buvo susižaidusi ir pagavusi gerą ritmą, tad natūralu, jog kažkiek pakeitė. Išimti juos viduryje sezono ir prijungti naujus du žaidėjus nėra lengva. Lapkričio mėnesį jau buvo tokios kalbos dėl jų išvykimo, sprendėsi dalykiniai procesai, kurie trenerių neliečia ir gavosi taip, kad teko jiems išvažiuoti bei ruoštis 3x3.

Giedrius Bergaudas Marijampolėje sužaidė jau 7 mačus – kaip jam pavyko įsilieti į komandą?
– Giedriui įsilieti pavyko gerai, buvo truputį niuansų, kadangi jis apsirgo ir vėliau dar patempė čiurną. Šie dalykai yra neišvengiami, todėl tam mūsų planui sutrukdė ir jis pats dar nesijaučia šviežias. Tačiau situacija po truputį gerėja, Giedrius yra protingas, greitai perkanda sistemas, o žaidybinis ritmas jam dar turi ateiti.

Pasirašius sutartį su Antanu Udru buvo skelbta, kad jis ant parketo grįš antroje vasario pusėje. Kaip jis atrodo treniruotėse ir ar preliminariai aišku dėl jo grįžimo?

– Jis individualiai treniruojasi visu pajėgumu, o dėl sugrįžimo – reikia žiūrėti pagal situaciją. Nėra taip, kad čia verčiame jį, žiūrime, kaip Antanas pats jaučiasi, kaip reaguoja į skausmus ir judesius, į viską atsižvelgiame, tad matysime, galbūt kitą savaitę.

Iki reguliariojo sezono pabaigos liko beveik visas 4 ratas. Kiek žaidėjams akcentuojate kovą dėl pirmosios vietos turnyrinėje lentelėje siekiant namų pranašumo?
– Savaime aišku – tai svarbu, bet taip toli nežiūrime, einame į kiekvienas rungtynes ir norime jas laimėti. Reikia žiūrėti, ką turime šiai dienai, todėl to ir laikomės. Reikia turėti visus sveikus žaidėjus, įsivažiuoti į ritmą, o dėl pirmosios vietos – buvome joje, bet iškritome ir dabar nėra kada galvoti ar skaičiuoti rezultatų.

Pirmoje sezono pusėje sėkmingai žengėte ir turėjote 13 pergalių seriją. Kiek jus, kaip trenerį, neramina tai, jog prastesnį periodą turite lemiamoje atkarpoje artėjant atkrintamosioms?

– Net nežinau, kiek čia tas neramina, kadangi trenerio darbas toks yra, kad eini, žiūri, dirbi, gauni situacijas, bandai jose laviruoti ir tiek. Aišku, visi tie pakeitimai neramina, bet ką daryti, toks darbas.

„Tikslo link. Olimpas“ dokumentikoje sakėte, jog praėjusį sezoną buvote geriausia komanda gynyboje, o dabar esate geriausi puolime. Kas daugiausiai lėmė šį pokytį  jūsų akimis?
– Šiemet galbūt atsirado žaidėjų, kurie duoda didesnį impulsą puolime. Mūsų gynyba irgi nėra prasta, bet kai žaidi greitesnį žaidimą, tai yra daugiau atakų. Šį sezoną buvome pirmi tiek puolime, tiek gynyboje, tik dabar gynyba kažkiek pastrigo išėjus keliems žmonėms, o puolime viskas kaip ir buvo, turime su kuo atakuoti.

Kokia didelė jūsų komandos puolimo ašis yra įžaidėjas Dominykas Domarkas?

Didelė dalis, kadangi tai žaidėjas, kuris turi metimą, duoda daug ties tritaškio linija. Taip pat išskirčiau Domantą Vilį ir Vytautą Šulskį – tai trys krepšininkai, kurie mums šį sezoną prideda nemažai puolime.

Žvelgiant į ryškų pirmąjį trejetą – vasarį užbaigsite būtent su akistatomis prieš „Telšius“ ir „Olimpą“. Nors esminis jų skirtumas yra toks, kad telšiškiai daug metų žaidžia kartu, o palangiškiai turi naujai surinktą komandą – kokius kitus jų žaidybinius skirtumus išskirtumėte?
– Visų pirma žiūrime savęs, dabar patys turime problemų ir tvarkomės su tais reikalais. Kažko išskirti labai negaliu, bet pasakysiu, kad abi komandos yra fiziškai stiprios, duoda gerą kontaktą, kaip ir mes. Visos trys komandos yra apylygės, todėl svarbiausiu sezono metu matysime, kas įvyks, kas geriausiai įeis į formą, kas išvengs traumų ir kitų niuansų, o visą kitą lems sportinis principas ir sėkmė.  

Kaip manote, kiek pasikeitęs lygos formatas į atkrintamųjų serijas yra priimtinesnis čempionato favoritams negu buvęs finalo ketvertas?

– Stipresnėms komandoms yra geriau žaisti serijas negu finalo ketverte, bet galiu pasakyti vieną, jog taip pat į serijas gali ateiti su traumomis ir bloga sportine forma. Ar serijos, ar finalo ketvertas, sporte vis tiek privalai laimėti paskutines rungtynes.

Dokumentikoje taip pat minėjote, kad „Sūduva-Mantinga“ yra jau išaugusi „7bet-NKL“ marškinėlius. Tačiau pasvarstymui – ar matytumėte šią komandą žaidžiant kitame mieste kaip tą daro Mažeikiai?
– Treneris rūpinasi žaidybiniu procesu, todėl šis klausimas tikrai ne man, o politikams ar klubo vadovams. Tačiau aš nematau didelės problemos, manau, kad šis miestas galėtų žaisti kitur, bet čia galbūt yra principiniai sprendimai, kuriuos reikia įgyvendinti. O visam tam dar reikia laimėti lygą ir paskui tik kalbėti apie tai, tad dabar visa koncentracija yra į sezoną, pergales bei situacijas, kurios dar mūsų laukia.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: