Amerikoje rungtyniaujanti V. Matulevičius pagerino mokyklos rezultatyvumo rekordą

Amerikoje rungtyniaujanti V. Matulevičius pagerino mokyklos rezultatyvumo rekordą

Montinio katalikiškąją mokyklą šiemet baigsianti lietuvių išeivė Viktorija Matulevičius, keturis sezonus atstovavo „Lady Broncos” krepšinio komandai. Šiemet mūsiškė ne tik atvedė savo komandą į Ilinojaus valstijos finalinio ketverto turnyrą, bet ir tapo rezultatyviausia visų laikų mokyklos krepšinio žaidėja.



Nuo 2011 metų Montinio „Lady Broncos“ rezultatyvumo rekordų lentelės viršūnėje rikiavosi Whitney Holloway (1594 tšk.) ir Michala Johnson (1591 tšk.). Šių metų sausį pergalingose rungtynėse prieš „Trinity“ mokyklą peržengusi 1500 taškų ribą, V. Matulevičius pradėjo svajoti ir apie visų laikų rekordą.

„1500 taškų tiesiog nenutinka. Viki sunkiai dirba, – tuomet kalbėjo „Lady Broncos“ vyr. trenerė Shannon Spanos. – Buvo laikas, kuomet ji turėjo problemų su baudos metimais. Tada ji kartu su tėčiu ateidavo į sporto salę penktą valandą ryte ir atlikdavo po 200 metimų. Ji dirba daugiausiai iš visų ir tokia darbo etika padeda jai tiek krepšinio aikštelėje, tiek ir už jos ribų.“

Prieš vasario 20 d. vykusias rungtynes V. Matulevičius sąskaitoje buvo 1587 taškai. Tą dieną vykusiose pergalingose rungtynėse (52:38) su Šv. Pranciškaus vidurinės mokyklos komanda V. Matulevičius pelnė 11 taškų ir tapo visų laikų rezultatyviausia Montinio katalikiškos mokyklos merginų krepšinio komandos žaidėja.


Sėkmingas V. Matulevičius žaidimas daug prisidėjo ir prie puikių Montinio komandos rezultatų. „Lady Broncos“ pirmą kartą nuo 2020 metų pateko į Ilinojaus valstijos finalinio ketverto turnyrą. Čia pusfinalyje nusileista be pralaimėjimų visą sezoną žaidusiai Linkolno „Railsplitters“ komandai, tačiau kovoje dėl trečios vietos nugalėta Pietų Hinsdeilo ekipa.

11 taškų paskutinėse rungtynėse vilkint „Lady Broncos“ aprangą pelniusi Viktorija Matulevičius vidurinės mokyklos krepšininkės karjerą baigė surinkusi 1668 taškus.

„Manau, kad toks pasiekimas reiškia, jog savo darbą komandai, kuri mane visuomet palaikė, atlikau gerai. Treneriai mane palaikė, skatino, kad tapčiau geresne žaidėja ir geresniu žmogumi”, – sakė V. Matulevičius.

Toliau Viktorijos planuose – mokslai JAV universitete ir rungtyniavimas NCAA aukščiausio diviziono krepšinio pirmenybėse.

„Keli pajėgias krepšinio programas turintys universitetai išreiškė susidomėjimą. Svarstome visus variantus, apsisprendžiant bus svarbu tiek mokslai, tiek krepšinio lygis, trenerio požiūris. Tačiau neabejoju dukros pasirinkimu ir tuo, kad ji sėkmingai pratęs savo krepšininkės karjera“, – pažymėjo Viktorijos tėtis, Lietuvos studentų krepšinio rinktinės vyr. treneris Aurimas Matulevičius.

Dvi pastarąsias vasaras Viktorija atstovavo Lietuvos merginų jaunimo rinktinėms. 2022 metų Europos U16 merginų krepšinio čempionate Viktorija vidutiniškai pelnydavo po 9 taškus per rungtynes. Pernai Turkijoje vykusiame Europos U18 merginų čempionate metais septyniolikmetė V. Matulevičius rinko po 3 taškus per rungtynes.

„Ji tiek daug patobulėjo. Tai, kokia ji buvo pirmąjį sezoną ir kokia yra dabar, yra neįtikėtina. Dabar ji dengia geriausias varžovių žaidėjas, dabar ji yra visapusiška žaidėja, – apie savo auklėtinę atsiliepė „Lady Broncos“ vyr. trenerė Shannon Spanos. – Tačiau labiausiai didžiuojuosi tuo, kad iš drovios, liesos, nuolankios ir mažai kalbančios Viki tapo inteligentiška, bendraujančia ir savimi pasitikinčia. Didžiuojuosi ja, kaip žaidėja, tačiau labiau didžiuojuosi ja, kaip asmenybe.”

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: