S. Buškevico nestebina T. Delininkaičio ir M. Lukauskio forma: „Jie laukia tokių serijų“

S. Buškevico nestebina T. Delininkaičio ir M. Lukauskio forma: „Jie laukia tokių serijų“

LKL nuotr.

Palangos „Olimpas“ ir „Jurbarkas-Karys“ pradeda Nacionalinės krepšinio lygos (7bet-NKL) pusfinalio seriją. Patekdamas į pusfinalį „Olimpas“ pakartojo geriausią savo pirmtakų „Kuršių“ pasiekimą, jurbarkiečiai stipriausiame „7bet-NKL“ ketvertuke – pirmąkart.



„Olimpas“ ketvirtfinalyje nukovė Joniškio „Delikatesą“, o „Jurbarkas-Karys“ kitoje serijoje analogišku rezultatu 3-2 palaužė Šakių „Vytį-VDU“. „Olimpo“ vyriausiasis treneris Sandis Buškevicas sako, kad šiame etape palangiškiams teks žaisti su visai kitokio braižo komanda.

„Olimpas“ laimėjo visus keturis tarpusavio mačus šį sezoną (73:57 ir 83:67 namuose bei 89:84 ir 93:82 išvykoje), tačiau patyrusių krepšininkų vedama komanda visuomet pavojingiausia, kai žaidžiamios svarbiausios sezono rungtynės. „Jurbarko-Kario“ veteranai tai įrodinėjo ir ketvirtfinalio serijoje.

44-erių Mindaugas Lukauskis ketvirtfinalyje rinkdavo po 19 taškų, atkovodavo po 7,6 kamuolio, atlikdavo po 4,2 rezultatyvaus perdavimo ir ir perimdavo po 2,8 kamuolio.


41-erių Tomo Delininkaičio taškų vidurkis serijoje su šakiškiais siekė net 23 taškus, o tritaškius snaiperis iš Klaipėdos metė 47 proc. taiklumu (22/47). S.Buškevico tokia „Jurbarko-Kario“ lyderių forma nestebina.

„Visiškai nestebina. M.Lukauskis, T.Delininkaitis, Vytautas Šarakauskas, kiti tokie patyrę žaidėjai puikiai žino, kaip žaisti atkrintamąsias. Tokie žaidėjai laukia tokių serijų ir moka joms pasiruošti“, – sakė „Olimpo“ treneris.

S.Buškevicas neabejoja, kad „Jurbarkas-Karys“ demonstruos brandesnį ir protingesnį, bet tuo pačiu lengviau nuspėjamą krepšinį, nei jau įveiktas „Delikatesas“. To, kad „Olimpas“ jurbarkiečiams šį sezoną dar nepralaimėjo, treneris nesureikšmina.

„Į pusfinalį „Jurbarkas-Karys“ nepateko atsitiktinai. Tai išties pirmojo ketvertuko kalibro komanda. Tai, kad mes laimėjome visas sezono akistatas – nieko nereiškia. Atkrintamosiose viskas prasideda iš naujo ir viską, kas buvo, turime pamiršti. Lengva nebus, bet mūsų žaidėjai, tikiu, taip pat jau pajuto atkrintamųjų skonį ir aikštėje kausis dėl kiekvieno centimetro“.

Beje, į „Olimpo“ stovyklą sugrįžo legendinis masažuotojas Juozas Petkevičius. Dėl sveikatos problemų Juozukas vasarį buvo palikęs klubą, bet atgavęs jėgas vėl darbuosis kartu. Juozukas pasidžiaugė ir tuo, kad sveikata pasitaisė, ir kad į pajūrį grįžo su naujuoju augintiniu – bišonu Šonu.

„Kai sveikata pasitaisė, Jonas (klubo prezidentas Jonas Vainauskas, red. past.) paklausė, ar noriu sugrįžti. Žinoma, noriu! Grįžtu finalams. Visąlaik sekiau komandos žaidimą, susirašydavau su žaidėjais. Sunku, mačiau, buvo, bet dabar, jaučiu, viskas bus gerai!“ – sakė į pajūrį sugrįžęs Juozukas.

Pirmosios serijos rungtynės vyks ketvirtadienį, kovo 28 dieną 18.00 val. Palangos arenoje (Sporto g. 3), antrasis – balandžio 2 dieną Jurbarke, o balandžio 5 dieną serija vėl grįš į Palangą. Komandos pusfinalyje kovos iki trijų pergalių.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: