G. Žiemelis turi receptą, kaip išgelbėti Lietuvos krepšinį

G. Žiemelis turi receptą, kaip išgelbėti Lietuvos krepšinį

Stopkadras ir FIBA nuotr.

Vilniaus „Wolves“ ekipos savininkas Gediminas Žiemelis laukia Lietuvos krepšinio federacijos prezidento rinkimų ir turėjo palinkėjimą naujam krepšinio vadovui.



Jis socialiniame tinkle pasidalino savo pastebėjimais ir pasiūlė receptą, kaip išgelbėti Lietuvos krepšinį.

Primename, kad dabartinis LKF prezidentas Vydas Gedvilas nusprendė nekandidatuoti naujai kadencijai.

Tuo metu dėl prezidento posto kovos dabartinis LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas ir buvęs krepšininkas Robertas Javtokas.


„Palinkėjimas naujam LKF vadovui.

Šiandieniniame moderniame gyvenime, sportas yra verslas ir vadyba. LKF, kaip ir kitos federacijos, lemia, kaip vadybiškai bus sutvarkyta sporto šaka, nuo to ir priklausys ateities rezultatai. Ne nuo automobilių, kabinetų, viešinimo pinigų per draugelių įmones ar kitokio gerbūvio krepšinio funkcionieriams, o nuo vadybinių sprendimų...

Yra 3 esminiai dalykai (galima vadinti KPI) nuo ko Lietuva išliks lyderiaujanti krepšinio šalis arba ne (Islandijos futbolo fenomenas, beje, tam gali būti pavyzdys):

1. Vaikų treneriai. Žinote, kiek šiandien vaikų treneris uždirba? Maksimaliai 1500 eurų per mėnesį. Aš, pavyzdžiui, tik kelias vaikų trenerių pavardes galėčiau įvardinti. Pavyzdžiui Islandijoje UEFA futbolo trenerių licenciją turi 700 trenerių. Lietuvoje analogas pagal gyventojų skaičių būtų apie 4000 trenerių.

2. Bendras sportuojančių vaikų skaičius. Sunku net rasti statistiką „Google“ sistemoje, ar LKF (reiškia, nėra tikslas, kad kuo daugiau sportuotų). Mano šaltiniai sako – ne daugiau 12 tūkst. vaikų. Islandijoje registruotas futbolą žaidžiančių žmonių skaičius yra 22 tūkst., o tai yra 7 proc. šalies gyventojų. Analogas Lietuvos būtų apie 200 tūkst.

3. Krepšinio infrastruktūra – salės. Del klimatinių sąlygų 12 tūkst. ir yra riba, nes sporto salių trūksta. LKF vadovas proteguoja naujų perteklinių arenų statybą, kai tuo tarpu treniruočių salių galima turbūt 3 kartus užpildyti. Ir beje, iš buvusios LKF vadovybės nėra jokiu apčiuopiamų iniciatyvų.

Kitaip tariant turėtų būti tikslai štai tokie:


– Bent 2000 gerai apmokamų trenerių.

– 50 tūkst. vaikų, kurie lanko krepšinio treniruotes.

– 400 dengtų sporto salių visoje Lietuvoje, kur vaikai žiemos metu galėtų treniruotis.


– Stipri moksleivių lyga.

Einant tokiu keliu rezultatas būtų po penkerių, šešerių metų“, - rašė G. Žiemelis.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: