Oficialu: Lietuvos rinktinės vairas patikėtas R. Kurtinaičiui

Oficialu: Lietuvos rinktinės vairas patikėtas R. Kurtinaičiui

LKL nuotr.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomojo komiteto posėdyje antradienį buvo patvirtintas naujasis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris bei LKF generalinis sekretorius.



Nuo šiol rinktinei vadovaus 64-erių startegas Rimas Kurtinaitis.

Su treneriu sudaryta ketverių metų sutartis visam Los Andželo olimpiniam ciklui.

„Nebuvo sunku jį įkalbėti. Turėjome gerą ir nuoširdų pokalbį. Neabejoju, kad dėl Rimo nekils jokių problemų. Reikia išnaudoti jo darbo stilių, kad vėl grįžtume tarp prizininkų. Aišku, nebus lengva.


Dar nebuvo, kad nacionalinės rinktinės treneris keltų kažkokias ypatingas sąlygas. Sakyčiau, kad tas sutarimas ir noras iš karto jautėsi iš abiejų pusių.

Pagrindinis dabar tikslas patekti į Europos čempionatą, o vėliau matysime, į kurias vietas pretenduosime. Sąlygos niekada nebuvo problema ir nebus. Svarbiausia, kad sutarimas pasiektas ir žiūrime į priekį“, - kalbėjo LKF prezidentas Mindaugas Balčiūnas.

R. Kurtinaičio asistentų štabas kol kas nepaskelbtas.

R. Kurtinaitis darbą rinktinėje derins su vyr. trenerio darbu Baku „Sabah“ klube.

„Visų pirma, norėčiau padėkoti už pasitikėjimą Lietuvos krepšinio federacijai, taip pat, Lietuvos krepšinio trenerių asociacijai. Emocijų kažkokių didelių nesuteikė, nes darbas yra labai atsakingas ir uždaviniai yra keliami dideli. Ir aš pats sau keliu juos didelius, – apie paskyrimą vaizdo žinutėje kalbėjo Rimas Kurtinaitis. – Vienas iš tokių uždavinių artimiausių – papulti į Europos čempionatą, kuris vyks vasarą.“

Kalbėdamas apie laukiančius iššūkius bei rinktinės pajėgumą, vyr. treneris akcentavo žaidėjų sąmoningumą ir bendro tikslo siekimą. „Dabar sunku kažką prognozuoti. Kadangi mes nežinome, kokią rinktinę surinksim, kaip viskas vyks. Manau, kad visi yra sąmoningi, žino, ko mes norim, žinom mūsų problemas. Manau, kad bendrai – treneriai ir žaidėjai – mes išspręsim jas“, – pažymėjo R. Kurtinaitis.

Primename, kad R. Kurtinaitis rinktinės vairą perima iš Kazio Maksvyčio.

Tuo metu LKF generalinio sekretoriaus pareigos patikėtos 32 metų Dominykui Domarkui.

„Į LKF ateinu su energija, su noru. Vakar buvo mano paskutinė darbo diena, kaip juristo, privačioje įmonėje. Šį sezoną dar rungtyniausiu nacionalinės krepšinio lygos komandoje, tačiau prioritetas bus skiriamas darbui krepšinio federacijoje”, – kalbėjo naujasis LKF generalinis sekretorius Dominykas Domarkas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: