M. Kalnietis: žaisime lietuvišką krepšinį



Vienas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės senbuvių, įžaidėjas Mantas Kalnietis, prisipažino norėjęs baigti karjerą, tačiau nuoskauda dėl nesėkmingai rinktinei susiklosčiusio pasaulio čempionato praėjo, o dabartinei jo ekipai Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ sekasi gerai, tad krepšininkas mėgaujasi žaidimu.

Penktadienį ir pirmadienį M. Kalnietis su kitais rinktinės vyrais pradės 2021 m. Europos čempionato atrankos varžybas: penktadienį lietuviai išvykoje žais su Belgija, o kitą savaitę Vilniuje – su Čekija.

„Treneris – ir naujas, ir senas. Nieko naujo nepasakysiu, – po antradienį surengtos pirmos treniruotės apie naująjį ekipos vyriausiąjį trenerį Darių Maskoliūną kalbėjo M. Kalnietis. – Per pirmą treniruotę nei per daug bėgiojome, nei ką nors darėme. Tiesiog susipažinome su tuo, kaip mėginsime žaisti.“

Šios dvi Europos čempionato atrankos rungtynėms jums su Mindaugu Kuzminsku – privalumas: proga grįžti į Lietuvą ir sužaisti daugiau rungtynių? – pakalbinome rinktinės įžaidėją M. Kalnietį.



– Labai smagu sezono viduryje trumpam grįžti namo, pamatyti žmones, kurių nematai ištisus metus.

Sykiu šios varžybos bus gera įžanga į olimpinį atrankos turnyrą Kaune?

– Svarbu tiek, kad gausime šiokią tokią informaciją. Ir tie žaidėjai, kurie vasarą atstovaus rinktinei, jau bus susidėlioję mūsų žaidimo modelį. Nors, prisijungus aukštiems žaidėjams iš NBA (Jonui Valančiūnui ir Domantui Saboniui), kai kurie akcentai gal ir keisis, pati mintis išliks ta pati. Tuomet gausime daugiau informacijos ir viskas bus aiškiau.

Kaip dabar rinktinė atrodys be J. Valančiūno ir D. Sabonio?

– Panašiai, kaip ir per ankstesnius „langus“, kai kovojome dėl vietos pasaulio čempionate. Nėra labai ryškių lyderių, bandysime žaisti lietuvišką komandinį krepšinį. Nieko naujo turbūt.

Ar skiriasi D. Maskoliūno mintys apie rinktinės žaidimą nuo ankstesnių rinktinės trenerių?

– Sunku pasakyti, nes antradienį per rytinę treniruotę du žaidėjų penketai turėjo po 45 minutes atlikti derinius. Tai labai mažai. Galbūt po rungtynių galėsime daugiau pasakyti.


Jums šis sezonas buvo permainingas: Krasnodaro komandoje keitėsi treneriai, klubas nepateko į kitą Europos taurės turnyro etapą.

– Pirma sezono dalis buvo prasta. Įvykus permainoms klube ir prisijungus M. Kuzminskui, pradėjome kilti į viršų. Dabar nuotaikos labai geros, tik kad žaidžiame labai mažai rungtynių. Dabartinis žaidimas tenkina, rezultatai geri, žiūrėsime, kaip viskas bus toliau.

Jus nustebino Ado Juškevičiaus sprendimas neprisijungti prie rinktinės ir galbūt baigti karjerą rinktinėje?


– Sprendimų būna įvairių. Vieną vasarą vieni dėl kokių nors priežasčių negali atvykti, kitą vasarą – kiti. Daug informacijos apie tai neturiu, neteko su Adu kalbėti. Tai jo sprendimas, kurį reikia gerbti. Kaip žinote, Lietuvos rinktinėje į vieno vietą visada ateina kitas.

Po praėjusio pasaulio čempionato pačiam nebuvo kilę minčių apie karjeros pabaigą?

– Buvo tokių minčių, ypač kai sumažėjo rungtynių skaičius. Dar buvo ir nusivylimo po taip mums pasibaigusio pasaulio čempionato. Bet praeina kiek laiko, nusiramini ir toliau eini.











Saulius Ramoška | Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: