R. Jokubaitis po debiuto: manau, neblogai susitvarkiau (A. Butkevičiaus komentaras)



Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė vasario 24 d. (antradienį) Vilniaus „Siemens“ arenoje žaidė 2021 metų Europos čempionato atrankos etapo C grupės antrojo turo rungtynes su Čekijos komanda ir iškovojo pergalę rezultatu 97:89 (19:20, 23:27, 20:20, 35:22).

Šįvakar nacionalinei šalies komandai dirigavo pagrindinėje vyrų komandoje debiutavęs Rokas Jokubaitis. Jis pelnė 7 taškus (2/7 dvit., 0/1 trit., 3/4 baud. met.), atliko 6 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 3 kamuolius ir surinko 8 naudingumo balus.

„Kai išėjau į aikštę, žinau, ką reikia daryti pas šį trenerį. Suėmiau save į rankas, apgalvojau per pertrauką, ką dariau ne taip, manau vėliau puikiai pavyko. Pasiėmėme pergalę, aišku, yra daug taisytinų dalykų, bet kai mes tiek laiko kartu, tai yra suprantamas dalykas“, – pasakojo krepšininkas.

Kaip pavyko perlaužti rungtynes?



– Nežinau, tiesiog gynyboje pradėjome lipti ant varžovų. Pradėjome agresyviau gintis, nes pirmojoje pusėje buvo prastai. Paskui gerai sužaidėme kelias atkarpas gynyboje, pagavome ritmą. Kai pagauni ritmą, žinote kaip lengva žaisti.

Kiek tau pačiam reiškia trenerio pasitikėjimas?

– Kai yra pasitikėjimas, tai ir pačiam lengviau žaisti. Žinau, kad treneris tiki, kad trenerių štabas tiki, tai lengviau žaisti ir man pačiam, ir komandai.

Gavai nemažai laiko žaisti...

– Buvo netikėta, nes jam tą krūtinę skaudėjo, bet negalvojau, kad taip rimta. Trenerio pakvietimas į aikštę buvo netikėtas, tai nežinau.

Koks būtų šių dviejų mačų apibendrinimas?

– Iš jų labiau pasimokėme, gavome antausį nuo belgų. Jeigu Belgijoje būtume laimėję didesniu skirtumu, gal prieš čekus būtume atsainiau žiūrėję. Dabar išėjome su savo užduotimis, susikaupę. Pralaimėjimas užgrūdino mus, turime prieš čekus persvarą, laukiame kitų rungtynių.


***

Savo komentarą davė ir Arnas Butkevičius, kuris teigė, kad Lietuvos rinktinei galiausiai pavyko parodyti savo potencialą puolime.

„Kai apsigynėme kažkurią atkarpą šiek tiek geriau, atsirišo ir puolimas, atsirado greitos atakos, lengvesni metimai ir tai padėjo perlaužti rungtynes.


Ši rinktinė gali žaisti greitai ir agresyviai, bet labai jautėsi, kad trūksta susikalbėjimo. Ypač daug gynybos sistemų keičiame ir per keturias treniruotes neįmanoma jų visų praeiti.

Po mačo su belgais visi norėjome pasitaisyti, nes nemanome, kad tai yra mūsų veidas, kurį mes norime palikti Lietuvos rinktinei. Reikėjo geros energijos, kurią mes norėjome palikti prieš savo gerbėjus. Toks tikslas ir buvo“, – pasakojo A. Butkevičius.











Krepsiniozinios.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: