Krepšinio gerbėjai išrinko pastarojo dvidešimtmečio FIBA „EuroBasket“ svajonių komandą

FIBA nuotr.

Visos Europos krepšinio fanai ir kiti Senojo žemyno krepšinio gerbėjai pasaulyje tarė savo žodį, rinkdami 2000-2020 metų Europos krepšinio čempionatų geriausius žaidėjus.



Lemiamame balsavimo etape daugiausia balų tarp aukštaūgių surinko visų laikų rezultatyviausias Europos čempionatų žaidėjas ispanas Pau Gasolis ir Vokietijos legenda Dirkas Nowitzkis.

Tuo metu lietuvis Šarūnas Jasikevičius, graikai Dimitris Diamantidis ir Vassilis Spanoulis buvo populiariausi tarp gerbėjų renkant geriausius gynėjus ir lengvąjį krašto puolėją.

Balsavimo pradžioje buvo minimi penkiolikos valstybių žaidėjai. Iš 80 krepšininkų, kuriuos pasiūlė fanai, finaliniam balsavimui buvo atrinkti 24 Europos žaidėjai, kurie bent kartą „EuroBasket“ čempionatuose nuo 2000 iki 2020 metų yra iškovoję medalį ar patekę į pirmenybių simbolinį penketą.




P. Gasolis Europos čempionu su Ispanijos rinktine tapo tris kartus, dusyk buvo išrinktas naudingiausiu turnyro krepšininku, o iš viso su rinktine pelnė 7 žemyno pirmenybių medalius. Per 58 rungtynes jis vidutiniškai rinkdavo 20,4 taško ir kamuolį atkovodavo 8,2 karto.

Vokietijos rinktinės lyderis D. Nowitzkis žaidė 49 rungtynes, jo taškų vidurkis – 21,5, o sugriebtų kamuolių – 7,4. 2005 metais su Vokietijos rinktine jis iškovojo aukso medalį, taip pat du sykius yra pelnęs naudingiausio Europos čempionato žaidėjo prizą.


Lietuvos „Auksinis berniukas“ Š. Jasikevičius 2003 metais Švedijoje tapo Europos čempionu ir buvo pripažintas naudingiausiu varžybų krepšininku. 2007-aisiais su rinktine jis pasidabino bronzos medaliu. Karjerą rinktinėje Šaras baigė Europos čempionatuose sužaidęs 45 rungtynes, per jas vidutiniškai rinkęs 9 taškus ir atlikęs 4,9 rezultatyvaus perdavimo.

Graikų duetas D. Diamantidis ir V. Spanoulis buvo pagrindiniai varikliai, padėję savo komandai 2005 m. iškovoti Europos auksą.. V. Spanoulis dar turi ir 2009-aisias iškovotą bronzos medalį. Abu krepšininkai yra patekę į Europos pirmenybių simbolinį penketą.





Alfa.lt

Video rekomendacijos: