D. Maskoliūnas: „Tai yra mano kaltė, prisimu atsakomybę“ (VIDEO) (M. Blaževičiaus komentaras)

FIBA nuotr.

Lietuvos rinktinė sensacingai pradėjo 2022 m. Europos čempionato atrankos turnyrą Vilniuje. Lietuviai paskutinėmis mačo minutėmis 76:80 nusileido Danijai.



Rinktinės vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas po tokio antausio prisėmė atsakomybę už pralaimėjimą.

„Tai yra mano kaltė, prisimu atsakomybę. Blogai paruošiau komandą. Planas, kurį ruošėme, nepavyko, čia mano kaltė.  Komanda nebuvo pasiruošusi kietam ir fiziškam krepšiniui. Atrodė, kad danai bus lengvas varžovas, bet kaip matėtė rezultatą ir rungtynes – pamėtėme kontrolę. Leidome varžovams pajausti kraujo skonį. Bandysime pataisyti žaidimą prieš dvikovą su belgais

Mūsų planas nesuveikė gynyboje, aš prisiimu visą atsakomybę. Kas liečia nusiteikimą, nebuvo nė vienos treniruotės, kur to neakcentavome. Turime daug ką įrodyti, o varžovai, neturėdami psichologinio spaudimo, visada žaidžia laisviau. Žinojome, kad turime kautis iš visų jėgų, kad visi moka žaisti. Kad varžovų komanda, nejausdama psichologinio spaudimo, žais geriau.


Federacija dėjo visas jėgas, kad viskas įvyktų kuo sklandžiau. O mums trūksta širdies, noro, entuziazmo. Aš net nemačiau mūsų atsarginių suoliuko. Tik danus girdėjau, kaip jie šokinėja. O už nugaros nebuvo jokios energijos“, – auklėtiniams priekaištavo D. Maskoliūnas.

Tuo tarpu Marekas Blaževičius rungtynes pavadino „siaubingomis“.

„Mums tai buvo siaubingos rungtynės. Žaidėme be energijos. Jeigu puolime dar žaidėme neblogai, gynyboje neišsirinkome savų žaidėjų visos dvikovos metu. Neprasižengėme ir nesustabdėme kelių varžovų žaidėjų. Gėda, negalime taip žaisti su užrašu Lietuva ant marškinėlių. Prieš kitas rungtynes privalome atlikti korekcija.

Individualiu meistriškumu tikrai esame geresni ir turėjome tai įrodyti, bet to nepavyko. Tai – gėda, turime prisiimti atsakomybę, kad tai daugiau nepasikartotų", - pasakojo Marekas.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: