B. Matkevičius: „Belgai gynyboje žaidžia labai fiziškai“ (VIDEO) (A. Marčiulionis debiuto dar turės palaukti)

Fotografas: Ž.Vingelis

Lietuvos krepšinio rinktinė sekmadienį vakare FIBA „burbulą“ Vilniuje baigs dvikova su Europos čempionato atrankos C grupės lydere Belgijos rinktine.



Prieš šias rungtynes Lietuvos rinktinės trenerių štabe dirbantis Benas Matkevičius atskleidė, kad pralaimėjimas danams jau yra praeitis, mat rinktinės šiandien laukia dar didesnis išbandymas – mačas su belgais.

„Turime akcentuoti jų fiziškumą ir neleisti jiems mus primušti kaip Belgijoje. Turime prisiimti atsakomybę ir ištaisyti tą klaidą. Gėda. Kitaip negali pasakyti. Reikia išskalauti tą prastą skonį burnoje ir išspjauti. Tai galima padaryti tik su pergale.

Belgija yra komanda, kuri save dedikuoja per gynybą, žaidžia fiziškai, šokinėja, perima kamuolius, o iš visa to susideda jų puolimas, nes tada jie gali bėgti į greitą puolimą, rinkti lengvus taškus. Pagavę liepsnelę, jie sulaukia energijos iš atsarginių suolo, iš trenerio, kuris juos užveda. Pagavę liepsnelę, jie sulaukia energijos iš atsarginių suolo, iš trenerio, kuris juos užveda“, - pasakojo treneris.


Tuo tarpu pirmą kartą į Lietuvos rinktinę atvykęs Augustas Marčiulionis debiuto rungtynėse dar turės palaukti.

Lietuvos krepšinio federacija paskelbė, kad sekmadienį vyksiančioms Europos čempionato atrankos rungtynėms su Belgija legendinio Šarūno Marčiulionio sūnus nebus registruotas.

Penktadienį neregistruotas kitas Vilniaus „Ryto“ žaidėjas Martynas Echodas šįkart bus žaidėjų dvyliktuke.





Krepsinionamai.lt

Video rekomendacijos: