E. Bendžius: „Nusiteikimas šįkart buvo visai kitas“ (Žaidėjų komentarai) (VIDEO)

Lietuvos krepšinio rinktinė pergalingai užbaigė Vilniuje vykusias antrojo FIBA atrankų lango kovas. Dariaus Maskoliūno auklėtiniai 84:71 (20:15, 29:21, 18:15, 17:20) nugalėjo Belgijos (3/1) krepšininkus.



Po mačo rinktinės snaiperis Eimantas Bendžius džiaugėsi, kad Lietuvos rinktinė demonstravo visiškai kitokį veidą nei dvikovoje su danais.

„Penktadienį gavome stiprų spyrį į užpakalį, tad šį kartą viskas buvo kitaip. Nusiteikimas buvo visai kitas. Kai pralaimi, su visa pagarba, prieš Daniją, nors šiuose languose yra ne viena staigmena, kaip treneris sakė – turi pažiūrėti į veidrodį, kad viskas prasideda nuo tavęs, užsivedimo, atstovavimo šiam žodžiui Lietuva.

Prieš dvikovą žinojome, kad reikės belgams atsakyti į jų fiziškumą ir man atrodo, kad tai visai neblogai šį kartą pavyko. To mums labai trūko pirmajame mače“, - teigė krepšininkas.


Tuo tarpu rinktinės aukštaūgis Laurynas Birutis teigė, jog svarbiausia buvo demonstruoti didžiulę energiją.

„Labai gerai, kad tinkamai atsakėme į jų fiziškumą. Belgai mėgsta fizišką krepšinį, žaidžia kietai gynyboje, bet šį kartą lygiai taip pat atsakėme ir mes. Išėjome su kitokia energija. Buvome užsivedę ir palaikėme vienas kitą. Suoliukas buvo gyvesnį. Norėjome šiame „burbule“ pademonstruoti ir geresnį žaidimą, bet gavosi kaip gavosi“, - kalbėjo atletas.

Mindaugas Kuzminskas po mačo grįžo mintimis į penktadienio rungtynes, kuomet mūsiškiai nusileido danams.

„Buvo sunku užmigti. Ačiū Dievui, kad dauguma mūsų turi pakankamai patirties atsiriboti nuo pašalinių dalykų, kitos rungtynės buvo už dviejų dienų. Ši situacija priminė pirmąjį langą, kai po pirmųjų prastų rungtynių pavyko atsitiesti antrosiose.

Žaidžiant tuščioje salėje emocijų būna mažiau, bet kai pamatai, kad prie ekranų sėdi tūkstančiai žmonių, išsikabinę Lietuvos vėliavomis, tai suvirpina širdelę“, - pasakojo puolėjas.

Atranka į Europos čempionatą baigsis kitų metų vasario mėnesį. Lietuva C grupėje kol kas dalinasi antrą-trečią vietas su Danija, o Belgija yra pirma.







Krepsinionamai.lt

Video rekomendacijos: