I. Brazdeikis jau gruodžio mėnesį gali tapti Lietuvos piliečiu

Krepšininkas Ignas Brazdeikis Lietuvos Prezidentūrai oficialiai įteikė visus reikalingus dokumentus ir sieks mūsų šalies pilietybės. Ją išimties tvarka jam gali suteikti Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.



Skelbiama, jog sprendimas dėl Lietuvos pilietybės suteikimo gali būti priimtas dar šiemet.

Anksčiau šiais metais jis teigė, kad dalis krepšininko pateiktų dokumentų neatitiko reikalavimų, todėl buvo paprašyta juos patikslinti.

Primename, kad Lietuvos Respublikos Prezidentas, vadovaudamasis pilietybės įstatymu, gali išimties tvarka suteikti Lietuvos Respublikos pilietybę ypatingų nuopelnų Lietuvos valstybei turintiems kitų valstybių piliečiams ar asmenims be pilietybės, kurie integravosi į Lietuvos visuomenę.


Pagal šį įstatymą ypatingais nuopelnais Lietuvos valstybei laikoma užsienio valstybės piliečio ar asmens be pilietybės veikla, kuria asmuo ypač reikšmingai prisideda prie Lietuvos Respublikos valstybingumo stiprinimo, Lietuvos Respublikos galios ir jos autoriteto tarptautinėje bendruomenėje didinimo.

Taip pat pagal šį įstatymą laikoma, kad asmuo integravosi į Lietuvos visuomenę, jeigu jis nuolat gyvena Lietuvos Respublikoje ir sugeba bendrauti lietuvių kalba, o jeigu nuolat negyvena Lietuvos Respublikoje, – sugeba bendrauti lietuvių kalba ir yra kitų akivaizdžių įrodymų, patvirtinančių, kad asmuo yra integravęsis į Lietuvos visuomenę.

21 metų 198 cm ūgio krepšininkas gimė ir augo Kaune, tačiau vėliau su šeima išvyko į Kanadą, tad šiuo metu turi šios valstybės pilietybę.

Sužibėjęs NCAA studentų pirmenybėse su Mičigano universitetu, I. Brazdeikis pabandė laimę NBA naujokų biržoje. Praėjusią vasarą 198 cm ūgio puolėją 47-uoju šaukimu pakvietė Niujorko „Knicks“ klubas.

Tiesa, įsitvirtinti NBA I. Brazdeikiui dar nepavyko. Šį sezoną jis stipriausioje planetos lygoje epizodiškai pasirodė 9 rungtynėse, per kurias vidutiniškai pelnė 1,9 tšk. ir atkovojo 0,6 kamuolio.

I. Brazdeikis ne kartą minėjo, kad yra pasiryžęs atstovauti savo gimtinei, ir atsisakė kvietimo į Kanados rinktinę.





Krepsiniozinios.lt ir Alfa.lt

Video rekomendacijos: