Atvykusi į Stambulą moterų rinktinė surengė lengvą treniruotę

Atvykusi į Stambulą moterų rinktinė surengė lengvą treniruotę

FIBA nuotr.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinės krepšininkės pirmadienį iš įvairių Europos miestų atvyko į Stambulą (Turkija), kur pradėjo pasiruošimą Europos moterų krepšinio čempionato atrankos kovoms. Burbulo principu vykstančiame turnyre Manto Šerniaus auklėtinių laukia dvikovos su Turkijos ir Serbijos krepšininkėmis.



Atvykusios į Stambulą krepšininkės surengė lengvą treniruotę, kurios metu dėmesį skyrė fiziniam kūnų paruošimui ir derinių įvedimui.

„Po skrydžio buvo labai svarbu išeiti šiandien į aikštelę, tai džiaugiuosi, kad visos krepšininkės suskrido laiku, be vėlavimų. Turėjome treniruotę, per ją prisiminėme derinius, prisiminėme taktikos reikalus ir pajutome krepšius, šiek tiek padirbome su fizinio rengimo treneriu ir paruošėme kūnus rytojui“, – sakė Lietuvos moterų krepšinio rinktinės treneris Mantas Šernius

Lietuvės šiuo metu atrankos turnyro E grupėje užima paskutinę vietą. Iš turnyro buvo pašalinta Albanijos rinktinė, kuri lapkričio mėnesį neatvyko į „burbulo“ principu vykusį turnyrą Turkijoje.


Norint patekti į Europos čempionatą, lietuvėms reikia kuo didesniais skirtumais įveikti Serbijos ir Turkijos krepšininkes. Tokiu atveju lietuvės grupėje liktų antros ir turėtų tikėtis palankių rezultatų kitose grupėse, nes į Senojo žemyno pirmenybes pateks visų devynių grupių nugalėtojos ir penkios geriausios antrąsias vietas užėmusios rinktinės.

„Pirmieji įspūdžiai atvykus į burbulą tikrai geri, sąlygos sudarytos geros, taip pat esant pandemijos laikotarpiui nėra jokių priekaištų. Pirmoji treniruotė buvo labiau tokia pažintinė, kadangi esame po kelionės, tai pasidarėme šiek tiek pratimukų, prasitampemė ir pradėjome kartoti derinius“, – teigė Lietuvos moterų krepšinio rinktinės krepšininkė Livija Sakevičiūtė.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė Europos krepšinio čempionato atrankos turnyre, E grupės rungtynėse susitiks su Turkijos (vasario 4 d.) ir Serbijos rinktinėmis (vasario 6 d.). Abejos rungtynės vyks 17 valandą, o jas transliuos TV6 televizija.





Krepsinionamai.lt

Video rekomendacijos: