A. Kirilenko pareiškimas: Lietuva jau nebėra krepšinio šalis

A. Kirilenko pareiškimas: Lietuva jau nebėra krepšinio šalis

Krepsiniozinios.lt kviečia prisiminti, kaip 2020 metų rugsėjo mėnesį antrai kadencijai išrinktas Rusijos krepšinio federacijos vadovas Andrejus Kirilenko davė interviu Rusijos spaudai ir prakalbo apie Lietuvą.



Rusas suabejojo, ar Lietuvą vis dar galima vadinti krepšinio šalimi, nors būtent taip mėgsta pabrėžti tiek Rusijos, tiek užsienio sporto žurnalistai ir sirgaliai.

„Žinote, man visada pateikia Lietuvos pavyzdį ir sako, kokia krepšinio šalis yra Lietuva. Tačiau įvardinkite man dar bent vieną Lietuvos krepšininką be Jono Valančiūno – būtent lietuviškos, o ne amerikietiškos mokyklos produktą, kuris stabiliai žaidė NBA per paskutinius 10 metų?

Paimkime ir Serbijos atvejį: ten krepšinis tikrai yra sporto šakas numeris 1 – visi žaidžia. Tačiau yra kitas momentas – nei vyrų, nei moterų rinktinėje nežaidžia nė vienas žaidėjas, kuris rungtyniautų vietinėse pirmenybėse. Nė vienas!“ – pareiškė A. Kirilenko.


Buvęs krepšininkas sutiko, kad krepšinio žvaigždės Rusijoje gimsta ne kasdien.

„Taip, tai yra tiesa. Visiems yra aišku, kad kuo daugiau žaidžiamas krepšinis, tuo daugiau šansų į rinktinę gauti gerų žaidėjų. Šiuo klausimu reikia rimtai dirbti. Tačiau neverta tikėtis, kad viskas bus kaip JAV, kur krepšinį žaidžia milijonai“, – tikino A. Kirilenko.

Primename, kad paskutinis rusų iškovotas medalis – bronza 2012-ųjų Londono olimpinėse žaidynėse. Tuomet Rusijos rinktinei dar atstovavo ir pats A. Kirilenko.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: