M. Kuzminskas apie rinktinę: „Manau, kad sėkmė yra mūsų pusėje. Reikia nueiti, sužaisti ir laimėti“

M. Kuzminskas apie rinktinę: „Manau, kad sėkmė yra mūsų pusėje. Reikia nueiti, sužaisti ir laimėti“

Radiocentras nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės puolėjas Mindaugas Kuzminskas klubinį sezoną baigė praėjusį sekmadienį, tačiau dėl įsipareigojimų komandai ir kuriam laikui turėjo likti Rusijos mieste Krasnodare, kur 2020-2021 metų sezone atstovavo „Lokomotiv-Kuban“ komandai.



31-erių metų krepšininkas lagaminus jau susikrovęs ir penktadienį pajudės į Lietuvą, tačiau prieš tai, virtualiai, apsilankė „Radiocentro“ laidoje „Vakarop su Vyteniu“. Čia krepšininkas papasakojo apie savo sezoną, spėjo, kaip pasibaigs šį savaitgalį vyksiantys Eurolygos finalai bei kalbėjo apie Lietuvos rinktinę.

M.Kuzminskas savo „Instagram“ paskyroje teigė šiuo metu esantis bedarbis, kartu su agentu svarstys visus pasiūlymus, o ateityje neatmetė ir galimybes apsivilkti Kauno „Žalgirio“ aprangą.

„Asmeniškai man sezonas buvo tikrai neblogas, aišku, koją kiek pakišo covidas, po kurio pora mėnesių jaučiausi nesavas. Tačiau po Naujų metų viskas buvo gerai. Kalbant apie komandinius rezultatus, mums labai trukdė traumos, sezono pabaigoje praradome Mantą Kalnietį, kurio pritrūko lemiamose kovose. Pasiekėme tą, ką turėjome pasiekti, - „Radiocentro“ eteryje sakė M. Kuzminskas. - Aišku, labai apmaudu, kad namo nepavyks parsivežti jokio medalio, tačiau pasikartosiu, jeigu ne traumos, manau, būtume žaidę tiek Europos taurės, tiek VTB lygų finaluose”.


Lietuvos rinktinės krepšininkas daug laiko poilsiui neturės, jau birželio mėnesį lauks nacionalinės komandos stovykla, po kurios rinktinė bandys patekti į Tokijo olimpines žaidynes.

„Laukiu rinktinės stovyklos, bet laukėme ir praėjusiais metais, kai buvo nukeltos olimpinės žaidynės. Šis renginys vyksta retai, yra gyvenimo šansas ten sudalyvauti, tačiau ne visiems pasiseka. Laukiame su nekantrumu ir ruošiamės, - radijo eteryje kalbėjo krepšininkas. Paklaustas apie kritiką rinktinei, krepšininkas pripažino, kad ji – pagrįsta. - Negalima sakyti, kad neigiami komentarai apie rinktinę yra be priežasties. Lietuvoje žmonės krepšinį supranta, natūralu, jeigu tu laimi - tave girs, jeigu pralaimi – peiks. Daug kritikos buvo pagrįstos ir reikia ją priimti. Pagaliau tikiuosi, kad bus stipriausios sudėties rinktinė, turėsime daugiau laiko pasiruošti, viskas mūsų rankose. Manau, kad sėkmė yra mūsų pusėje, grupė ganėtinai palanki, palyginti su kitomis. Reikia nueiti, sužaisti ir laimėti“.

M. Kuzminskas ne tik ruošis olimpinei atrankai ir, sėkmės atveju, olimpinėms žaidynėms, bet ir pats mokys jaunuosius krepšininkus šios sporto šakos subtilybių.

„Džiaugiuosi, kad jau septintus metus iš eilės vyksta mano vardo krepšinio stovykla. Vaikai greitai užsipildo vietas, o pas mus griežtai ribojamas dalyvių skaičius. Šiemet į vieną pamainą priimsime 15 vaikų. Visų pirma, dėl saugumo, o antra priežastis, jog vaikai gautų daug trenerių dėmesio. Mes orientuojamės į kokybę, o ne kiekybę. Visą informaciją galima rasti Facebook paskyroje „Mindaugas Kuzminskas basketball camp“. Stovykloje mes atkartojame profesionalų ritmą, yra rytinė treniruotė, pietų miegas, vakarinė treniruotė, sveika mityba, disciplina. Taip vaikai prisiliečia prie profesionalų krepšinio. Kiekvienais metais į stovyklą atvykstu ir pats, atvyksta ir svečiai – Domantas Sabonis, Martynas Pocius, Artūras Gudaitis, broliai Lavrinovičiai“, - pasakojo M. Kuzminskas.

O šį savaitgalį sugrįžęs namo M.Kuzminskas prilips prie televizoriaus ir stebės Eurolygos finalo ketvertą iš Vokietijos. Pusfinalyje susitiks Maskvos CSKA (Rusija) ir Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija) bei „Barcelona“ (Ispanija) ir Milano „Olimpia“ (Italija) komandos.

„Visą laiką Eurolygos finalo ketvertas yra įdomus. Įdomu, nes čia didelis nenuspėjamumas, vienos rungtynės. Serijoje iki 3 ar 4 pergalių nugali stipresni, o čia, kai žaidžiama iš vienerių rungtynių, nutikti gali visko.

Pirmame pusfinalyje pergalę skirčiau „Anadolu Efes“ komandai. CSKA turi patyrusių žaidėjų, kurie yra buvę panašiose situacijose, tačiau turkų klubo talentas yra beribis. Rusijos klubui labai trūks M.James ir N.Milutinovo, be jų CSKA nebeatrodo toks galingas. Aš net CSKA klubui būčiau prognozavęs daug rimtesnę kovą ketvirtfinalyje su „Fenerbahce“, bet... dėl covido tąsyk turkai neturėjo geriausios komandos ir CSKA pateko į finalo ketvertą.


Antrame pusfinalyje „Barcelona“ yra daug geresnė komanda sudėtimi, trenerių štabas nerealus. Italijos klube taip pat geri žaidėjai ir trenerių štabas, bet, manau, kad šiame pusfinalyje laimės „Barcelona“. Vienintelė kliūtis yra jie patys, nes spaudimas bus milžiniškas, visi tikisi, kad jie laimės, o tai gali trukdyti reikalus, kaip ir matėme serijoje su „Zenit“ klubu,“- prognozuoja M. Kuzminskas.

Kokią galutinę šio sezono Eurolygos lyderių rikiuotę mato M. Kuzminskas?

„Trečią vietą prognozuočiau Milano klubui, - laidoje „Vakarop su Vyteniu“ kalbėjo M.Kuzminskas. - Finale lauks „Efes“ puolimas prieš „Barcelona“ gynybą. Šansai lygūs. Turkai reguliariame sezone abu kartus įveikė „Barca“, tačiau finalas yra visai kitas dalykas. Tačiau kadangi Ispanijos klube yra daug lietuvių, norėčiau, kad jie iškovotų titulą, to jiems ir linkiu“.


„Radiocentras“ tyrimų bendrovės „Kantar“ duomenimis per savaitę pasiekia 590 tūkst., per dieną - apie 190 tūkst. Lietuvos gyventojų. „Radiocentras“ priklauso radijo stočių grupei, kurią taip pat sudaro „ZIP FM, „Relax FM“, „Rusradio LT“ ir „Rock FM“.





Krepsiniozinios.lt ir Radiocentras

Video rekomendacijos: