Lietuva sutriuškino Dominikos Respubliką (FOTO)

Lietuva sutriuškino Dominikos Respubliką (FOTO)

Ž.Vingelis / LKF nuotr.

Lietuvos vyrų rinktinė užtikrinta pergale pradėjo pasiruošimą olimpiniam krepšinio atrankos turnyrui. Jono Valančiūno vedama nacionalinė komanda Kaune 95:62 (28:20, 22:21, 23:9, 22:9) neturėjo didelių problemų su Dominikos Respublika.

RUNGTYNIŲ NUOTRAUKOS

Lietuviai neįtikėtinai metė dvitaškius – 31 taiklus metimas iš 39 (79 proc.). Antroje mačo pusėje lietuviai varžovams leido pelnyti tik 18 taškų. Lietuviai jau nuo mačo pradžios akivaizdžiai dominavo baudos aikštelėje – Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis lengvai rinko taškus iš po krepšio ir mūsiškiai jau pirmame kėlinyje susikrovė dviženklį pranašumą – 26:16.



Tiesa, varžovai lengvai rankų nenuleido ir antro kėlinio pradžioje pratęsė spurtą iki 10:0 ir priartėjo iki 26:28.

Kėliniui artėjant pabaigos link Jonas Valančiūnas pelnė du taškus su pražanga ir vėl sugrąžino lietuviams dviženklį pranašumą 42:32. Dar stipriau atitrūkti neleido klaidos – įpusėjus mačui Lietuva jų jau buvo padariusi 8. Mačo lūžis įvyko po pertraukos – ilgą laiką lietuviai vis nesugebėjo atitrūkti dar labiau, bet rinktinę užkūrė Marius Grigonis – gynėjas surinko 7 taškus iš eilės ir skirtumas šoktelėjo iki 18 taškų.

Trečią kėlinį Lietuvos rinktinė laimėjo daugiau nei užtikrintai – 23:9. Ketvirtą kėlinį dar papuošė keli monstriški J. Valančiūno dėjimai ir Lietuva lengvai nušuoliavo į pergalę. Memfio „Grizzlies“ centras varžovams buvo neįmenama mįslė – per 15 minučių pelnė 17 taškų (8/9 dvit., 0/1 trit.) ir atkovojo 6 kamuolius. M. Grigonis pridėjo 13, Lukas Lekavičius 11. Domantas Sabonis pridėjo 9 taškus, 6 atkovotus kamuolius ir 4 rezultatyvius perdavimus.


Šiame susitikime aikštėje pasirodė visi 12 krepšininkų, o neregistruoti buvo traumą besigydantis Mantas Kalnietis ir Gytis Masiulis.

Šios komandos dar kartą susitiks birželio 24 dieną, o artimiausios rungtynės lietuvių laukia birželio 22 dieną su Rusijos ekipa.

Lietuva: Jonas Valančiūnas 17, Lukas Lekavičius 12, Marius Grigonis 11, Domantas Sabonis 9.

Dominikos Respublika: Victoras Lizas ir Rigoberto Mendoza po 9, Adonysas Henriquezas ir Luisas Santosas po 8.





Krepsiniozinios.lt ir Krepsinionamai.lt

Video rekomendacijos: