R. Jokubaitis apie rinktinės žaidimą: yra daug taisytinų dalykų

R. Jokubaitis apie rinktinės žaidimą: yra daug taisytinų dalykų

Ž.Vingelis / LKF nuotr.

Antrose kontrolinėse rungtynėse Lietuvos krepšinio rinktinė nepaliko jokių vilčių principiniams varžovams Rusijos krepšininkams – 78:61. Nors lietuviai visiškai dominavo po krepšiais ir atkovojo net 37 kamuolius, į statistiką įsirašė net 19 klaidų.



„Pirmoje rungtynių pusėje darėme jų nemažai. Gynyboje neblogai atrodėme. Šiandien truputį strigome. Antros rungtynės ir yra dar daug taisytinų dalykų. Rezultatas džiugina ir tikimės, kad kiekvieną dieną žaidimas gerės", – po mačo kalbėjo Rokas Jokubaitis.

Paklaustas, ar tai kibi rusų gynyba išmušė iš vėžių, R. Jokubaitis teigė, kad tai nebuvo vienintelė priežastis, kodėl pirmoje mačo dalyje sekė klaida po klaidos: „Bet ir mes padarėme žioplų klaidų. Jie jų net neišprovokavo, o mes jas patys darėme. Antroje pusėje iš karto susitvarkėme ir kaip matote tas rezultatas geras. Viskas priklauso nuo paruošto puolimo ir gynybos plano, o ji šiandien buvo nebloga."

Vienas pagrindinių rinktinės vedlių šį kartą įžaidėjo rolę dalinosi su Mantu Kalniečiu. Nacionalinės komandos kapitonas dėl patirtos čiurnos traumos be krepšinio praleido daugiau nei pusantro mėnesio. Tuo tarpu, R. Jokubaitis neslėpė, kad džiaugiasi M. Kalniečio sugrįžimu: „Labai gerai jaučiuosi tarp visų šių vyrų. Tikiuosi, kad taip ir toliau seksis."


Kontrolinių rungtynių ciklą tęsia ir Kroatijos nacionalinė komanda, kuri jėgas išbandys su Puerto Riku. „Betsafe" ekspertai prognozuoja, kad kroatai nepaliks jokių vilčių svečiams iš Karibų ir turi net 73 proc. tikimybę nugalėti.





Alfa.lt

Video rekomendacijos: