D. Sabonis apie „išvargtą“ pirmą pergalę: visi norėjo pasirodyti (Kalniečio ir Valančiūno komentarai)

D. Sabonis apie „išvargtą“ pirmą pergalę: visi norėjo pasirodyti (Kalniečio ir Valančiūno komentarai)

Lietuvos rinktinė kovą dėl kelialapio į Tokijo olimpines žaidynes pradėjo pergalingai. Dariaus Maskoliūno auklėtiniai 76:65 (11:10, 25:18, 19:16, 21:21) susitvarkė su Venesuelos nacionaline ekipa.

Į pirmąją pergalę rinktinę vedęs Domantas Sabonis neslėpė, kad „nurašyta“ Venesuela pademonstravo charakterį.



„Venesuela žaidė gerai, o mes darėme klaidų. Buvo didelis jaudulys. Visi norėjo pasirodyti, nes žaidėme prieš šeimą ir sirgalius. Svarbiausia, yra pergalė.

Buvo derinių, kuriuos visai neprastai užpildėme. Bet reikia dar daug dirbti. Manau, kad trūko susikaupimo. Bangavome gerokai per daug.

Džiaugiuosi, kad arenoje buvo tiek daug fanų. Tai yra papildomas užsivedimas, labai smagu žaisti prie sirgalių“, - pasakojo D. Sabonis.




Tuo metu kapitonas Mantas Kalnietis teigė, kad nusiraminus komandos žaidimas buvo visai neblogas.

„Pirmos rungtynės ir ta įtampa... Turėjome būti daug ramesni, ypač įžaidėjai, nes bėgiojome aikštelėje, kaip vištos be galvų, o kojos smėlyje. Todėl ir buvo negražus žaidimas. Ačiū Dievui, gynyboje daugiau mažiau susitvarkėme, tad todėl jie nenubėgo, o mes visą laiką pirmavome.

Daug metimų nepataikėme. Antroje mačo dalyje sukurdavome geras situacijas, tačiau Marius Grigonis, Lukas Lekavičius bei Rokas Giedraitis pramesdavo. Dabar tik laiko klausimas, kada jie pradės pataikyti. Jie yra puikūs snaiperiai“, - kalbėjo M. Kalnietis.

Rezultatyviausias mačo žaidėjas Jonas Valančiūnas po rungtynių pagyrė varžovus.

„Varžovai žaidė kietai ir matėsi, kad jie buvo pasiruošę. Pataikė savo metimus, gerai atstovėjo pikenrolą, žinojo, mūsų stiprybes. Venesuela ypač agresyviaiaidė gynyboje, o mes pasimetėme. Aiškiai to nesitikėjome, bet po tuo susitvarkėme. Ačiū Dievui, laimėjome“, - teigė JV.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: