B. Matkevičius apie Pietų Korėją: jai individualiai būtų sunku mus apžaisti (VIDEO)

B. Matkevičius apie Pietų Korėją: jai individualiai būtų sunku mus apžaisti (VIDEO)

Lietuvos rinktinė ketvirtadienio vakarą stos į antrąją olimpinės atrankos dvikovą Kaune.



Lietuvių šįkart lauks Pietų Korėjos barjeras. Korėjiečiai trečiadienį olimpinėje atrankoje startavo nesėkme prieš Venesuelos ekipą – 80:94. Lietuviai į atrankos pusfinalį, kuris vyks šeštadienį, nepatektų tik tuo atveju, jei korėjiečiams pralaimėtų mažiausiai 13 taškų skirtumu.

Prieš šio vakaro dvikovą priešininkų žaidimą analizavo trenerio asistentas Benas Matkevičius.

Pietų Korėja, pasak specialisto, yra komanda, kuri pergalės turės siekti bandydama nustebinti lietuvius kiekviename aikštės centimetre.


„Išskirtinė komanda, netradicinė, – iškart pažymėjo B. Matkevičius. – Nėra, kad būtų daug derinių, kurie matosi labai aiškiai. Jiems individualiai būtų sunku apžaisti mus. Jie turi kitaip žiūrėti – kaip aplošti greitais užbaigimais, užbėgimais, tritaškiais. Labai gerai pasuojanti komanda, tikrai daug rezultatyvių perdavimų atlieka ir tritaškių ieško greitam puolime. Taip kad reikės labai koncentruotai grįžti į gynybą, kalbėtis.“

Trenerio teigimu, raktas į pergalė turi būti drausminga gynyba.

„Būtina žiūrėti, kur mūsų stiprybės yra, bet bus didesnis iššūkis gynyboj sugaudyti tas greitas atakas. Koncentracija, komunikacija, kad negriūtume užtvarose ir drausmė. Nereikia nereikalingų pagalbų. Jie labai gerai pritraukia gynyba ir labai gerai nusimetinėja pasus ant tritaškio. Čia bus svarbu atpažinti, kada reikia padėti, kada nereikia padėti, nes tos nereikalingos pagalbos paskui žudo. Gaunasi, kad tu vėl bandai juos gaudyti ir visur vienu žingsniu atsilieki. Čia bus pagrindinis iššūkis“, – lietuvių žaidybinį planą nupasakojo B. Matkevičius.

Lietuvos ir Pietų Korėjos mačas „Žalgirio“ arenoje prasidės 19.30 val. Bilietus platina bilietai.lt





Krepsinionamai.lt

Video rekomendacijos: