Lietuva – pusfinalyje: grupių etapas baigtas korėjiečių sutriuškinimu (FOTO)

Lietuva – pusfinalyje: grupių etapas baigtas korėjiečių sutriuškinimu (FOTO)

LKF nuotr.

Lietuvos rinktinė į olimpinės atrankos pusfinalį žengė tiesiausiu keliu. Lietuviai ketvirtadienį 96:57 (28:16, 21:18, 27:9, 20:14) sutriuškino Pietų Korėją ir užsitikrino pirmą vietą atrankos grupėje.



RUNGTYNIŲ NUOTRAUKOS

Šeimininkus į pergalę vėl atvedė dvigubą dublį surinkęs Jonas Valančiūnas. Jo sąskaitoje – vos per 17 minučių surinkti 15 taškų, 13 atkovotų kamuolių ir 28 naudingumo balai. Korėjiečius į priekį tempė vidurio puolėjas Guna Ra, pelnęs net 26 taškus.

Rungtynes kartu su LKF generaliniu sekretoriumi Mindaugu Špoku bei LKF sporto direktoriumi Ramūnu Butautu stebėjo ir Lietuvoje viešintis FIBA generalinis sekretorius Andreas Zagklis.

Pusfinalyje, kuris vyks šeštadienį (liepos 3 d.), Dariaus Maskoliūno auklėtiniai susitiks su Lenkija, savo grupėje užėmusia antrąją vietą. Kitame pusfinalyje varžysis Slovėnijos ir Venesuelos ekipos.



Lietuviai pirmosiomis mačo minutėmis pirmavo nežymiai – 10:8. Visgi į aikštę įėjus Rokui Jokubaičiui, mūsiškiai palaipsniui ėmė tolti ir po pirmųjų dešimties minučių buvo priekyje 28:16. Po antrojo ketvirčio skirtumas išliko panašus – 49:34.

Po pertraukos Lietuvos krepšininkai iškart ėmė didinti pranašumą – įpusėjus trečiajam kėliniui, pirmavo 69:41, o prieš paskutiniąsias dešimt minučių jau teliko sutvarkyti formalumus – 76:43. Galiausiai lietuviai šventė nesunkią pergalę 96:57.

Lietuva: J. Valančiūnas 15, R. Jokubaitis ir Marius Grigonis po 13, Tomas Dimša 11, Domantas Sabonis 9, Eimantas Bendžius 8, Rokas Giedraitis ir Lukas Lekavičius po 7, Gytis Masiulis 6.

Pietų Korėja: G. Ra 26, Hyunjungas Lee 11, Hongseokas Yangas 6.





Krepsiniozinios.lt ir Krepsinionamai.lt

Video rekomendacijos: