D. Maskoliūnas traukiasi iš Lietuvos rinktinės trenerio posto (VIDEO) (Komentaras)

D. Maskoliūnas traukiasi iš Lietuvos rinktinės trenerio posto (VIDEO) (Komentaras)

FIBA nuotr.

Lietuvos rinktinei nepavyko pratęsti nuo 1992-ųjų besitęsusios dalyvavimo olimpinėse žaidynėse tradicijos. Dariaus Maskoliūno auklėtiniai 85:96 (24:28, 28:24, 17:28, 16:16) po atkaklios kovos nusileido Luka Dončičiaus vedamai Slovėnijos rinktinei ir liko be kelialapio į Tokijo olimpines žaidynes.

Spaudos konferencijoje Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas pranešė, kad palieka postą.

„Aš tikrai savo darbą baigiau. Gaila, kad tokiu akcentu, bet taip jau yra“, – apgailestavo specialistas.

D. Maskoliūnas teigė, kad jei galėtų atsukti laiką atgal, jis didelių pokyčių nebūtų daręs.

„Esame labai nusivyllę, mes nuvylėme daug Lietuvos žmonių. Ačiū visiems, kurie atėjo mus palaikyti. Padarėme daug neteisingų sprendimų, kurie liečia taktiką. Dėl to mes prlaimėjome rungtynes.

Nelabai galima kažką keisti, yra datos, kokios buvo, taip ir turėjome pasiruošti. Kas liečia 12-tuką nemanau, kad kažką keisčiau. Dabar sunku pasakyti, gal kažką ir būtume keitę, bet manau, kad nelabai.

Slovėnai buvo geresni, ypač puolime. Jie pataikė daug sunkių metimų, o mes blogai gynėmės, nes praleidome beveik 100 taškų. Trečiajame kėlinyje jie sumetė metimus, kurie mus pražudė. Taip pat po pertraukos sunkiai sekėsi perduoti kamuolį mūsų bokštams. Vis kamuolys nenueidavo iki jų. Pirmoje pusėje jie individualiai gynėsi, o antroje eidavo į priekį prieš juos. Darėme ir neapgalvotus perdavimus, kuomet metikai turėdavo mesti, bet atiduodavo perdavimą, o taip neturėtų būti“, – kalbėjo treneris.

D. Maskoliūnas rinktinėje dirbo pusantrų metų.

Naujo trenerio rinktinei prireikė, kai dar 2019 metų pasaulio čempionate Kinijoje apie atsistatydinimą paskelbė Dainius Adomaitis.





Krepsinionamai.lt

Video rekomendacijos: