Slovėnijos spauda: „Parodėme savo genialumą, kurio Slovėnijai pavydi ir didžiausios pasaulio šalys“

Slovėnijos spauda: „Parodėme savo genialumą, kurio Slovėnijai pavydi ir didžiausios pasaulio šalys“

FIBA nuotr.

Lietuvos rinktinė pralaimėjo olimpinio atrankos turnyro finalą. Jie 85:96 (24:28, 28:24, 17:28, 16:16) po atkaklios kovos nusileido Luka Dončičiaus vedamai Slovėnijos rinktinei ir liko be kelialapio į Tokijo olimpines žaidynes.



Po šio mačo slovėnų spauda triumfuoja ir skyrė komplimentus Lukai Dončičiui.

„Lietuvos rinktinei Dončičius buvo per sudėtingas uždavinys. Luka rinko taškus, dalino rezultatyvius perdavimus. Buvo tikras lyderis, lyg burtininkas, kuriantis didelius stebuklus.

Mūsų krepšininkai parodė savo genialumą, kurio Slovėnijai pavydi ir didžiausios pasaulio šalys“, - informavo Rtvslo.si.

„Svajonės virto tikrove! Kiekvienas, taip pat ir visas trenerių štabas, vertas pagarbos už tai, kad Kaune puikiai atliko darbą“, - rašė RTV.

„Slovėnija olimpinės atrankos turnyro rungtynes vidutiniškai laimėjo 31 taško pranašumu. Lietuvos gynybai Lukos žaidimas buvo neišsprendžiama mįslė.



Taip pat reikia padėkoti Dalaso „Mavericks“, kuri NBA atkrintamąsias baigė jau pirmame etape ir taip atvėrė duris Dončičiui atvykti į olimpinę atranką“, – rašė Siol.net

„FIBA sistema yra neteisinga. Olimpinėse žaidynėse turėtų žaisti daugiau, nei 12 komandų. Tiek Slovėnija, tiek Lietuva nusipelnė būti Tokijuje“, – rašė Kosarka.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: