M. Balčiūnas patvirtino, kad „Parma“ klubas išleis K. Maksvytį į rinktinę

M. Balčiūnas patvirtino, kad „Parma“ klubas išleis K. Maksvytį į rinktinę

VTB nuotr.

Naujasis Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vydas Gedvilas ir generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas kibo į darbus ir netrukus pristatys naują vyrų rinktinės trenerį.



M. Balčiūnas LRT „Labas rytas, Lietuva“ laidos vedėjui ir žurnalistui Richardui Jonaičiui patvirtino, kad pasiekė susitarimą su Permės „Parma“ klubu dėl Kazio Maksvyčio.

Pasak M. Balčiūno, „Parma“ klubas neprieštarauja ir lietuvį išleis į rinktinę.

Kad K. Maksvytis yra pagrindinis kandiatas stoti prie rinktinės vairo antradienį pranešė ir naujasis LKF prezidentas V. Gedvilas.


„Tai yra mūsų pirmas sprendimas, nes reikia vyrų ir moterų trenerio. Realiausias kandidatas treniruoti vyrų rinktinę yra Kazys Maksvytis. Aišku, dar reikia pritarimų, bet Kazys sutiko ir jis mielai treniruos. Manau, kad išmušė Kazio Maksvyčio valanda“, - pasakojo V. Gedvilas.

Primename, kad kiek anksčiau K. Maksvytis atskleidė, kad yra pasiruošęs šiam karjeros iššūkiui.

„Kadangi dabar dirbu toliau nuo Lietuvos, labiau jos ir pasiilgsti. Šiai dienai sutikčiau treniruoti“, - teigė K. Maksvytis.

Po nepriklausomybės atgavimo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę į pergales Europos čempionatuose, pasaulio pirmenybėse ir olimpinėse žaidynėse yra vedę septyni treneriai: Vladas Garastas (1992–1996 m.), Jonas Kazlauskas (1997–2001 ir 2013–2016 m.), Antanas Sireika (2003–2006 m.), Ramūnas Butautas (2007–2009 m.), Kęstutis Kemzūra (2010–2012 m.), Dainius Adomaitis (2017–2019 m.) ir D. Maskoliūnas (2019–2021 m.).

Būsimojo trenerio lauks 2022 m. Europos vyrų krepšinio čempionatas, rengiamas keturiose valstybėse – Čekijoje, Gruzijoje, Italijoje ir Vokietijoje. Lietuviai B grupėje varžysis su Vokietijos, Vengrijos, Slovėnijos bei Bosnijos ir Hercegovinos ekipomis.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: