Oficialu: suformuotas Lietuvos rinktinės trenerių štabas

Oficialu: suformuotas Lietuvos rinktinės trenerių štabas

FIBA, VTB nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Kazys Maksvytis pristatė trenerių kolektyvą, su kuriuo kartu darbuosis artėjančiose kovose. Prie stratego trenerių kolektyvo prisijungė Kęstutis Kemzūra ir Giedrius Žibėnas.



Rinktinėje taip pat darbuosis komandos vadovas Valdemaras Chomičius, video skautas Tomas Rinkevičius, fizinio rengimo treneris Deividas Rinkevičius.

2010 metais su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine pasaulio čempionate bronzos medalius iškovojęs K. Kemzūra už rinktinės vairo stovėjo 2009–2012 metais. 2018 metais Davido Blatto asistentu Stambulo „Daruššafaka“ klube dirbęs K. Kemzūra tapo Europos taurės čempionu. Tų pačių metų vasarą kartu su D. Blattu persikėlė į Pirėjo „Olympiakos“ ekipą, o strategui palikus klubą K. Kemzūra tapo vyriausiuoju treneriu. Per savo karjerą strategas treniravęs Latvijos bei Austrijos vyrų nacionalines rinktines.

Prieš prisijungiant prie Vilniaus „Ryto“ klubo 2020 metais, G. Žibėnas Indonezijoje tapo šalies čempionu. Nuo 2016 metų dirbo įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinėse trenerio asistentu.


K. Maksvytis pasižymėjo pergalėmis su Lietuvos vaikinų jaunimo rinktinėmis – 2008 metais su U16 rinktine, 2010 metais su U18 rinktine, 2012 metais su U20 rinktine tapo Europos čempionu, su U19 rinktine 2011 metais pasidabino pasaulio čempionato aukso medaliais.

Stratego treniruojamose rinktinėse 1992 metais gimusių krepšininkų kartoje buvo ne viena, dabar solidžią karjerą turinčių žaidėjų, pavardė. Tuometiniais K. Maksvyčio auklėtiniais buvo Jonas Valančiūnas, Rokas Giedraitis, Edgaras Ulanovas, Žygimantas Skučas, Arnas Butkevičius.

K. Maksvyčio debiutas, kaip Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio, įvyks jau šių metų lapkričio 26 dieną rungtynėse su Bulgarija, atrankoje į pasaulio čempionatą. 2022–ųjų metų rudenį lauks Europos krepšinio čempionatas.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: