Pristatytas Lietuvos vyrų rinktinės išplėstinis sąrašas (Įtraukti ir „Žalgirio“ žaidėjai)

Pristatytas Lietuvos vyrų rinktinės išplėstinis sąrašas (Įtraukti ir „Žalgirio“ žaidėjai)

LKF nuotr.

Likus kiek mažiau nei mėnesiui iki pirmojo mačo atrankoje į 2023-ųjų Pasaulio taurės pirmenybes, vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis pristatė išplėstinį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės sąrašą, kuriame 32 krepšininkai.



„Sąrašas ilgas, kadangi nenorėjome praleisti nei vieno žaidėjo, kuris galėtų tikti Lietuvos rinktinei. Kitas dalykas – dar yra laiko kuomet reikės pateikti sutrumpintą sąrašą. Sezono pradžia, bus atsižvelgiama kokios formos žaidėjai, galbūt kažką sustabdys trauma. Dabar sąrašą pasidarėme didesnį, manau, jog čia nebuvo sunkus darbas, sunkesnė užduotis bus atrinkti trumpesnį sąrašą ar net patį dvyliktuką“, – komentavo K. Maksvytis.



Į išplėstinį Lietuvos vyrų rinktinės sąrašą įtraukti ir Kauno „Žalgirio“ garbę ginantys Edgaras Ulanovas, Lukas Lekavičius bei Marek Blaževič, kurių pagalbos viliamasi sulaukti antrosiose šio atrankos lango rungtynėse lapkričio 29 d. išvykoje su Čekija.


Kauno „Žalgiris“ lapkričio 26 dieną (tą pačią dieną Lietuvos vyrų rinktinė startuos atrankoje į Pasaulio taurę maču su Bulgarija) išvykoje kausis su Barselonos „FC Barcelona“, tačiau kitos artimiausios rungtynės kauniečių lauks tik gruodžio 2 d. namuose su Vitorijos „Baskonia“.

„Juos įtraukėme į išplėstinį sąrašą, aš, kaip vyriausiasis treneris, norėčiau matyti bent jau antrose rungtynėse, kadangi tvarkaraštis nesutampa. Visgi, dabar „Žalgirio“ situacija nėra pati lengviausia. Įtraukėme tik Lietuvoje rungtyniaujančius žaidėjus, kadangi tai labiausiai įmanoma suderinti“, – teigė K. Maksvytis.

Dar šią vasarą Olimpinės atrankos turnyre besikovusios Lietuvos vyrų rinktinės kapitonu buvęs Mantas Kalnietis savo pavardės išplėstiniame sąraše neišvydo.

„Kolkas tai buvo mūsų (trenerių) sprendimas. Šio sąrašo kalba eina apie pirmąjį langą, tad iš „Žalgirio“ prašėme tų žaidėjų, kurių prašėme“, – situaciją apibūdino K. Maksvytis.

Rinktinės vyriausiasis treneris K. Maksvytis atskleidė, jog Ado Juškevičiaus vilkint Lietuvos vyrų rinktinės marškinėlius greičiausiai nebeišvysime.

„Ado greičiausiai nepamatysime žaidžiant už Lietuvos rinktinę. Teko su juo kalbėti ne vieną kartą, kadangi palaikome gerus santykius, tad ir pokalbis buvo atviras, be jokių užuominų. Paprasčiausiai dabar Adas ir dėl asmeninių aplinkybių turės skirti daugiau laiko šeimai. Taip pat užsiminė, jog nenori apgaudinėti nei savęs, nei kitų, nebeturi tokios didelės motyvacijos“, – krepšininko sprendimą komentavo strategas.

Lietuvos vyrų rinktinės štabe kartu su K. Maksvyčių darbuosis treneriai Kęstutis Kemzūra, Giedrius Žibėnas, video skautas Tomas Rinkevičius, fizinio rengimo treneris Deividas Rinkevičius. Pirmosios rungtynės Lietuvos rinktinės atrankoje į 2023-ųjų Pasaulio taurę lauks namuose lapkričio 26 dieną su Bulgarija, o lapkričio 29 d. išvykoje lietuviai susikaus su Čekija.


Visi kandidatai:

Arnas Butkevičius, Vilniaus „Rytas“
Arnas Velička, Neapolio „GeVi Basket“ (Italija)
Deividas Gailius, Klaipėdos „Neptūnas“

Donatas Tarolis, Afjonkarahisaro „Afyon“ (Turkija)
Dovis Bičkauskis, Oradėjos CSM CSU (Rumunija)
Dovydas Giedraitis, Panevėžio „Lietkabelis“
Edgaras Ulanovas, Kauno „Žalgiris“
Eigirdas Žukauskas, Permės „Parma“ (Rusija)
Eimantas Bendžius, Sasario „Banco di Sardegna“ (Italija)

Gytis Masiulis, Bilbao „Surne“ (Ispanija)
Gytis Radzevičius, Vilniaus „Rytas“
Ignas Sargiūnas, Prienų „Labas GAS“
Kristupas Žemaitis, Panevėžio „Lietkabelis“
Laurynas Beliauskas, Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“ (Ispanija)
Laurynas Birutis, Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“ (Ispanija)

Lukas Lekavičius, Kauno „Žalgiris“
Marekas Blaževičius, Kauno „Žalgiris“
Margiris Normantas, Vilniaus „Rytas“
Martinas Gebenas, Bambergo „Brose“ (Vokietija)
Martynas Echodas, Venecijos „Umana Reyer“ (Italija)
Martynas Sajus, Bairoito „Medi“ (Vokietija)

Matas Jogėla, Klaipėdos „Neptūnas“
Mindaugas Girdžiūnas, Vilniaus „Rytas“
Osvaldas Olisevičius, Emilijos Redžo „UnaHotels“ (Italija)
Paulius Valinskas, Alsto „Okapi“ (Belgija)
Regimantas Miniotas, Bilbao „Surne“ (Ispanija)
Šarūnas Vasiliauskas, Voluntario CSO (Rumunija)

Tomas Dimša, Trevizo „NutriBullet“ (Italija)
Vaidas Kariniauskas, Vilniaus „Rytas“
Vytenis Čižauskas, Kėdainių „Nevėžis-Optibet“
Žygimantas Janavičius, Klaipėdos „Neptūnas“
Žygimantas Skučas, Pasvalio „Pieno žvaigždės“







LTU.Basketball

Video rekomendacijos: