K. Maksvytis: „Bandome kurti ir atsarginį planą, jeigu mūsų liks dar mažiau“

K. Maksvytis: „Bandome kurti ir atsarginį planą, jeigu mūsų liks dar mažiau“

FIBA nuotr.

Lietuvos krepšinio rinktinė jau rytoj žais Pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Bosnija ir Hercegovina.



Prieš šias rungtynes paaiškėjo, kad dėl teigiamų koronaviruso testų negalės padėti net keturi žaidėjai, o papildomai iškviestas buvo Arnas Velička.

COVID-19 nustatytas Vaidui Kariniauskui, Gyčiui Masiuliui, Kristupui Žemaičiui bei Dovydui Giedraičiui.

Serga ir treneris Evaldas Beržininkaitis.


Apie šias problemas ir artėjančias rungtynes savo mintimis pasidalijo rinktinės strategas Kazys Maksvytis.

„Situacija tikrai prasta. Likome su 11 žaidėjų. Išsikvietėme dvyliktą žaidėją Arną Veličką, kuris jau šį vakarą prisijungs prie mūsų Bosnijoje. Bandome kurti ir atsarginį planą, jeigu mūsų liks dar mažiau, nes turėsime vėl testuotis. Kol kas visi esantys žaidėjai jaučiasi gerai, tikėkimės, kad jų pakaks.

Norėjome pasikviesti Ulecką, bet jis irgi serga. Liko Deividas Gailius ir Donatas Tarolis, kurie yra dar tame 24 kandidatų žaidėjų sąraše.

Paskutinėje treniruotėje nuotaikos buvo kiek optimistiškesnės. Antradienį vakarinė treniruotė visai nepavyko, viduryje jos atėjus teigiamiems testų atsakymams turėjome išimti Masiulį su Žemaičiu. Išėjo lengvas chaosas. Tokie dalykai paveikė, bet paskutinėje treniruotėje pasimatė šviesa tunelio gale. Gal ir žaidėjams pasidarė lengviau, liko mažesnė rotacija, pajutau didesnį susiklausymą. Išskrendame tikrai su geresnėmis nuotaikomis, nei buvo prieš tai“, – teigė K. Maksvytis.

Netrukus pateiksime video.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: