K. Maksvytis patvirtino, kad palieka Rusiją: „Susiklosčius tokiai situacijai, negalėjau pasielgti kitaip“

K. Maksvytis patvirtino, kad palieka Rusiją: „Susiklosčius tokiai situacijai, negalėjau pasielgti kitaip“

FIBA nuotr.

Kazio Maksvyčio treniruojama Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė (4/0) Pasaulio taurės atrankos turnyro F grupėje iškovojo ketvirtą pergalę ir užsitikrino vietą antrajame varžybų etape. Lietuvos krepšininkai Vilniuje 77:56 (20:12, 14:20, 21:12, 22:12) vėl įveikė Bosnijos ir Hercegovinos (2/2) krepšininkus.



Po šio mačo rinktinės treneris K. Maksvytis pranešė savo sprendimą dėl ateities Rusijoje. Lietuvis tvirtina, kad po rusų sukelto karo Ukrainoje kitokio sprendimo jis priimti ir negalėjo.

„Praėjusią naktį miegojau lengviau, nes jau buvau padaręs sprendimą. Susiklosčius tokiai situacijai, negalėjau pasielgti kitaip. Į Permę nevažiuoju, klubo vadovus apie tai informavau ir lieku Lietuvoje. Dėl to nukentėsiu kažkiek finansiškai, bet manau, čia ne tame prasmė yra. Miegojau gerai, ramiai, priėmiau sprendimą, kuris yra mano širdyje“, - teigė K. Maksvytis.

Paklaustas, kokie bus kitų „Parma“ lietuvių – Ado Juškevičiaus ir Eigirdo Žukausko – sprendimai, K. Maksvytis teigė, jog su žaidėjais keitėsi informacija ir priėjo išvados, kad tai kiekvieno asmeninis reikalas.

„Dauguma iš jų nusprendė grįžti, bet reikia klausti jų pačių“, – kalbėjo strategas.



K. Maksvytis Permės „Parma“ komandą treniravo nuo 2019 metų.

K. Maksvyčio kontraktas su „Parma“ galioja iki 2023 metų sezono pabaigos.

Primename, kad K. Maksavytis yra pagrindinis ateinančios vasaros „Žalgirio“ taikinys.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: