I. Brazdeikis po susitikimo su K. Maksvyčiu: „Aš noriu žaisti ir žaisiu už Lietuvą“

I. Brazdeikis po susitikimo su K. Maksvyčiu: „Aš noriu žaisti ir žaisiu už Lietuvą“

LKF nuotr.

Balandžio 2 d. išvykęs į Jungtines Amerikos Valstijas, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis pirmiausia turėjo aplankyti Orlando „Magic“ rungtyniaujantį Igną Brazdeikį. Be susitikimo su krepšininku, taip pat buvo planuota stebėti „Magic“ ir Niujorko „Knicks“ rungtynes, susitikti su Orlando komandos vadovais ir treneriais.



Tačiau, nusileidus JAV, paaiškėjo, kad dėl nepalankių oro sąlygų skrydis į Orlando yra atšaukiamas. Tokiu būdu, Kaziui Maksvyčiui teko daugiau nei parą praleisti Bostone ir laukti sekančio skrydžio. Todėl planuoti susitikimai su „Magic“ vadovybe buvo atšaukti, o rungtynes treneris stebėjo oro uoste per kompiuterį.

„Susidūrėm su netikėta situacija. Oro uoste įstrigo daug į Floridą turėjusių skristi žmonių, atšaukė ne tik mūsų skrydį, bet ir kitus tos dienos skrydžius į Orlando ir Majamį. Vėliau kiti kolegos man rašė, kad tą dieną visoje Amerikoje buvo atšaukta apie 3000 skrydžių į Floridą“, – apie koreguotus kelionės planus pasakojo K. Maksvytis.

Visgi, su krepšininku gyvai pasimatyti pavyko. Ignas Brazdeikis pasitiko Lietuvos rinktinės strategą Orlando oro uoste ir pakvietė į svečius vakarienės. Tą vakarą startiniame penktuke rungtynes pradėjęs krepšininkas, iš viso aikštelėje praleido 37 minutes ir pelnė 13 taškų.


„Jaučiasi nuovargis. Buvo atkarpa, kai iš eilės žaidžiau 24 minutes“, – pripažino I. Brazdeikis. „Tačiau labai malonu jus čia matyti ir didelė garbė svečiuose priimti Lietuvos rinktinės trenerį.“

Susitikimo metu Kazys Maksvytis pristatė rinktinės pasiruošimo grafiką, papasakojo apie atrankos langų varžybų sistemą, būsimą draugiškų rungtynių ciklą. Taip pat supažindino su rinktinės žaidimo filosofija, savo požiūriu į komandos formavimą ir reikalingas žaidėjų savybes.

„Ignas yra universalus žaidėjas, galintis žaisti per kelias pozicijas. Kairiarankis, bet vienodai gali veržtis į abi puses. Europos ar rinktinės pozicijoje atitinkantis puolėjo poziciją, tarp trečios-ketvirtos“, – apie krepšininką kalbėjo K. Maksvytis.

Trečius metus NBA runtyniaujantis Brazdeikis papasakojo apie sezoną Orlande, savo vaidmenį komandoje, darbą treniruočių metu ir savybes, kurias labiausiai tobulina individualių treniruočių metu. Paklaustas apie pasirengimą dalyvauti Lietuvos rinktinės treniruočių stovykloje, I. Brazdeikis neabejojo: „Aš noriu žaisti ir žaisiu už Lietuvą.“

Kelias valandas pas Igną Brazdeikį praleidęs Kazys Maksvytis, išvyko tiesiai atgal į oro uostą, nes jau anksti ryte laukė kitas skrydis į Sakramentą. „Tikimės, kad daugiau tokių nemalonių siurprizų nebus ir kelionė vyks pagal planą.“



LTU.Basketball

Video rekomendacijos: