Portlande M. Buzelį stebėjęs K. Maksvytis susitiko su NBA dirbančiais lietuviais (VIDEO)

Portlande M. Buzelį stebėjęs K. Maksvytis susitiko su NBA dirbančiais lietuviais (VIDEO)

LKF nuotr.

Portlande vykstantis „NIKE Hoop Summit“ krepšinio turnyras sutraukia ne tik geriausius jaunuosius krepšininkus iš viso pasaulio, bet ir daugelio NBA klubų vadovus, tarptautinius skautus bei krepšinio agentus. Stebėti jaunųjų talentų, tarp kurių yra ir septyniolikmetis lietuvis Matas Buzelis, atvyko Lietuvos vyrų rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis.



Anksčiau NBA vasaros lygoje stažavęsis K. Maksvytis, šios kelionės metu taip pat nepraleidžia progos pabendrauti su kolegomis iš stipriausios pasaulio krepšinio lygos. Portlande Lietuvos rinktinės strategas susitiko su NBA dirbančiais lietuviais Artūru Karnišovu, Alvydu Pazdrazdžiu ir Tomu Balčėčiu. K. Maksvytis taip pat artimai bendrauja su Dalaso „Mavericks“, Minesotos „Timberwolves“ ir Jutos „Jazz“ klubų treneriais ir skautais.

„Smagu sutikti kolegas, su kuriais dirbau prieš keletą metų. Palaikome ryšį, apsikeičiame idėjomis, gavau nemažai sveikinimų tapus rinktinės treneriu, daugelis domisi Lietuvos krepšiniu ir krepšininkais“, – pasakojo K. Maksvytis. „Taip pat džiaugiuosi ir didžiuojuosi mūsų NBA dirbančiais lietuviais. Visi labai geranoriški ir visuomet pasiruošę padėt. Tiesa, dabar dauguma susikoncentravę ties artėjančiomis atkrintamosiomis varžybomis. Labai tikiuosi, kad tiek Artūro, tiek Tomo komandos nukeliaus toli playoffuose.“



Prieš daugiau nei dešimtmetį Lietuvoje viešėjęs tuometinis Toronto „Raptors“ skautas Jimas Kelly, šiuo metu dirba „Mavericks“ klube. Joną Valančiūną stebėjęs ir rekomendavęs klubui kviesti Lietuvos aukštaūgį NBA naujokų biržoje, neabejoja Kazio Maksvyčio gebėjimais vadovauti šalies rinktinei.



„NIKE Hoop Summit“ turnyre dalyvauja geriausi vidurinių mokyklų absolventai. Jaunieji talentai suskirstomi į JAV ir Pasaulio rinktines, kurios tarpusavyje sužaidžia draugiškas rungtynes. Iš viso šiame turnyre yra dalyvavę 35 vėliau į NBA visų žvaigždžių rungtynes patekę krepšininkai. Tarp jų buvo ir penki būsimieji NBA naudingiausio sezono krepšininko titulą iškovoję žaidėjai: Kevinas Garnettas, Dirkas Nowitzki, Derrickas Rose‘as, Kevinas Durantas ir Nikola Jokičius.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: