K. Maksvytis atskleidė, kad artėjantį čempionatą gali praleisti vienas iš lyderių

K. Maksvytis atskleidė, kad artėjantį čempionatą gali praleisti vienas iš lyderių

LKF nuotr.

Antradienį Lietuvos rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis pristatė vasaros grafiką ir atskleidė, kad rinktinė sužais net 13 draugiškų mačų.



„Turėsime įtemptą ir, sakyčiau, labai unikalią vyrų rinktinės vasarą. Dar iki Europos čempionato sužaisime devynias draugiškas ir keturias oficialias rungtynes“, – pažymėjo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis. „Todėl labai svarbu, kad susirinktų visi geriausi krepšininkai ir tinkamai paskirstytume krūvius. Džiaugiuosi, kad dauguma žaidėjų davė sutikimą dėl vasaros, taip pat džiaugiuosi, kad turėsime stiprių varžovų kontrolinėse rungtynėse. Neabejoju, kad sukursime įsimintinų akimirkų ir sirgaliams prie ekranų.”

K. Maksvytis taip pat teigė, kad nėra aišku, ar vasarą rinktinės marškinėlius apsivilks Kauno „Žalgirio“ puolėjas Edgaras Ulanovas, kuris šiuo metu yra traumuotas.

„Gali būti, kad NBA žaidėjai atvyks prieš Europos čempionatą, vien dėl NBA taisyklių. Pagal jas galima tik 28 dienos iki čempionato treniruotis jiems su rinktine. Kol kas tas sudėties sąrašas dar yra derinamas. Tačiau lange prieš čempionatą turėtume turėti stipriausią sudėtį.


Kol kas didžiausia abejonė yra dėl E.Ulanovo. Jis gali praleisti tiek visą rinktinės vasarą, tiek is čempionato kovas. Kiti kandidatai reiškia norą atstovauti Lietuvai, tikiuosi, kad nebus papildomų traumų.

Tuo metu Lukas Lekavičius paprašė nedalyvauti pirmame lange, nes jo laukia vestuvės. Tuo metu dėl Igno Brazdeikio reikalus apsunkina, kad jo kontraktas baigiasi, sunki draudimo situacija, yra klausimų, kuriuos turime išspręsti, bet norą atstovauti Lietuvai jis yra išreiškęs. Realu, kad rinktinėje galime išvysti ir G lygoje rungtyniaujančius lietuvius.

Dirbant „Žalgiryje“ planai kažkiek keičiasi. Šiandien planavau skirti dieną rinktinės kandidatams, dabar reikia pakoreguoti ir viską nukelti į ketvirtadienį. Bet susitvarkysime”, - pasakojo K. Maksvytis.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: