Fanai po rinktinės pralaimėjimo: „Šįkart aikštelėje karaliavo ne čekai, o teisėjai...“

Fanai po rinktinės pralaimėjimo: „Šįkart aikštelėje karaliavo ne čekai, o teisėjai...“

FIBA nuotr.

Lietuvos rinktinei (5-1) nepavyko pergalingai užbaigti pirmojo atrankos į pasaulio čempionatą etapo.



Kazio Maksvyčio auklėtiniai Klaipėdoje 72:83 (13:23, 19:22, 20:16, 20:22) nusileido Čekijos (3-3) krepšininkams.

Nepaisant nesėkmės, lietuviai į antrąjį etapą, kuriame susitiks su Prancūzijos, Juodkalnijos ir Vengrijos rinktinėmis, žengia iš pirmosios grupės vietos.

Po šio mačo Lietuvos rinktinės aistruoliai socialiniuose tinkluose piktinosi ekipos žaidimu.


Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Šįkart aikštelėje karaliavo ne čekai, o teisėjai... “, - komentavo Gražina.

„Nei gynybos, nei puolimo,tragiškas pasirodymas“, - teigė Petras.

„Taip baisiai žaidėme, kad ant pačio galo ir teisėjai į mus pradėjo lygiuotis... O jai rimtai – tai baisu... Komandos trenerio vietoje atsiprašyčiau visų sirgalių ir palikčiau šį postą...“, - rėžė Remigijus.

„Čia tik "aukščiausio fiba" lygio teisėjai laimėjo... Fuuu kaip buvo šlykštu žiūrėti. Taip pralaimėjimas aiškus, bet tokių teisėjų nesąmonių nei košmare nesusapnuočiau... “, - rašė Arvydas.

„Komandos bėdos tesiasi. Ir nesimato prošvaiščių. Įžaidėjo visiškai nėra šioje rinktinėje. Nepadėtu nei Valančiūnas, nei Sabonis“, - savo mintis išdėstė Darius.

„Gerą akademinį krepšinį pademonstravusi Čekija pelnytai laimėjo prieš Lietuvaičius. Žaidimas Lietuvos buvo prastas, trūko kietos kovos po krepšiais, daug neatkovotų kamuolių. Buvo nemažai patogių metimų puolime kurie buvo nerealizuoti, „ momentais “ patraukdavo puolime Brazdeikis ir tik tiek. Reikia žaisti su malonumu, o ne vargti, kokia to priežąstis tegu spręndžia vyr. treneris. Linkiu komandai atrasti solidesnį žaidimą ir apgalvotai bėgti į priekį, kai tik tai demonstruos. Trūko greitesnio žaidimo ginyboje, bei puolime į pozicijas, tenka tikėtis, kad bendras fizinis parengimas svarbiausisiose varžybose bus optimalus , tam kad pasiekti geriausią rezultatą“, - komentavo Aivaras.


„Maskvytis pusę rungtynių laikė Brazdeikį ant suolo, o kai išeidavo ir komanda pradėdavo judėti į prieki tuok pasodindavo. Keista bet su Grigonių žaidimas buksavo, nors kamuolys jo rankose būdavo 80 proc., o kai trumpam prisėsdavo,komanda vėl pajudėdavo. Pykit, nepykit bet statistika negailestinga: Brazdeikio +/- rodiklis +16, Grigonio 0“, - teigė Raimondas.

„Ne pralaimėjimas čia svarbu. Kažkaip iš šono atrodė, jog treneris tinkamai neparuošė komandos ir sunkiai kontroliavo mačo eigą. Jei taip ir su pajėgesne sudėtimi Europos pirmenybėse atrodysime, netrukus ne tik turėsime užsienietį futbolo rinktinėje, bet tas laukia ir mūsų krepšinio. Vyrai nesusižaidę, suprantama, bet Kazys kaip treneris aukščiausiame lygyje kol kas atrodo tikrai skystai. Beje, kas ir iš kur ištraukė tokius teisėjus? Švilpė bet kam ir bet ką“, - rėžė Armi.

„Toks vaizdas, kad fibos teisėjai kaip arenos aikštės valytojai - savanoriai“, - rašė Evaldas.


„Būkime sau teisingi, bet tikrai nesuprantu Kazio veiksmu: Ignas vienas iš variantu, kur šiandien , bent jau antroje pusėje jį pastoviai laikyti aikštelėje. Kam jis buvo keičiamas Grigoniu, kuris daug prametė, juk čia nebuvo draugiškos rungtynes...tikrai galvojau, kad stipriau Kazys atrodys, tikiuosi, kad dar kažkiek bus kitas vaizdas...“, - savo mintis išdėstė Tomas.

„Teisėjai "pjauna grybą" visur,bet į mūsų šiandieninę-dabartinę rinktinę tiesiog GĖDA žiūrėti.Stebiu krepšinį nuo 1987 m.,bet tokio "pazoro" dar niekas nedarė lietuvos krepšiniui.Kaip bebūtų komplektuojama rinktinė,bet pasiteisinimų tam neišmanėliui "maskvičiui" neturi būti.Suburti tokių antraeilių žaidėjų sudėtį-apsurdas.Pora tik žaidėjų verti dėmesio,visa kita nkl lygis.Tikiu,kad 1995 m.vyrų rinktinė verkia sulaukusi tokios krepšinio ateities.Keiskite strategą,nes jis nieko nenuveiks nei su pagrindine rinktinės sudėtimi,nei su žalgiriu.Šiandien lietuvos krepšiniui-gėda,kad tik nesektų iš paskos futbolui,apsaugok pasauli!!!“, - piktinosi Sigis.

„Žiauru, kai matai tribūnose Valančiūną, Jokubaitį. Taip, jiem atostogos, bet tuo pačiu ir jų pasyvumas lėmė pralaimėjimą“, - komentavo Justas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: