Suomijos rinktinės vyr. treneris: „Privalėsime lietuviams atsakyti fiziškumu“

Suomijos rinktinės vyr. treneris: „Privalėsime lietuviams atsakyti fiziškumu“

FIBA nuotr.

Į Lietuvą atvykstanti Suomijos vyrų krepšinio rinktinė nusiteikusi kovoti dėl pergalių. Nors komanda neturės savo lyderio, NBA rungtyniaujančio Lauri Markkaneno, suomių vyr. treneris Lassi Tuovi yra patenkintas nauja žaidėjų karta ir jos demonstruojamais rezultatais.



Rugpjūčio 10 d. Kaune ir 11 d. Vilniuje Lietuva ir Suomija sužais draugiškas rungtynes. Abi komandos turi vienodą pergalių ir pralaimėjimų santykį (5-1) 2023 m. FIBA Pasaulio taurės atrnkos varžybose dienomis bei ruošiasi rugsėjį vyksiančiam Europos čempionatui. Tad galima sakyti, jog lietuvių laukia lygiavertis varžovas.

„Ilgą laiką Lietuva mums buvo kaip didysis brolis. Mes nuolat studijuodavome jūsų žaidimą ir žaidėjų bei trenerių ruošimo sistemas, – apie Lietuvos krepšinį atsiliepė Suomijos rinktinės strategas. – Bet dabar turime naują žaidėjų kartą, mūsų veteranas Koponenas žaidžia paskutinę vasarą rinktinėje, tad kuriame naują sudėtį.”

Praėjusią savaitę Suomijos rinktinė sužaidė dvi draugiškas rungtynes su Belgija. Komandos pasidalino po pergalę, o į Lietuvą suomiai atvyksta su naujais tikslais ir sudėtimi.


„Dabar svarbiausia toliau gerinti dalykus, kuriuos mes sukūrėme Tamperėje (ten vyko abejos rungtynės – red. past.). Sumažinome žaidėjų skaičių, taip pat tikimės sugrįžtančių Madseno ir Jantuneno, kurie dėl traumų dar nežaidė su komanda, tačiau puikiai pasirodė birželio lango rungtynėse, – kalbėjo L. Touvi. – Komanda vis dar formavimosi procese, vis dar bandome atrasti geriausius žaidejus ir šios rungtynės bus gera proga. Ko gero naudosime skirtingas sudėtis abejose rungtynėse.”

Paprašytas įvardinti tris pagrindinius veiksnius, galinčius nulemti Suomijos komandos sėkmę dvikovose su Lietuva, L. Touvi išskyrė fiziškumą, aukštą žaidimo tempą ir tritaškius metimus.

„Lietuva su Valančiūnu ir Saboniu turės ūgio pranašumą, privalėsime jiems atsakyti fiziškumu. Taip pat privalome palaikyti aukštą žaidimo spartą, jei įsivelsime į lėtą žaidimą – šansų neturėsim. Abi komandos gerai atakuoja iš tolimos distancijos. Turime neleisti Lietuvai atakuoti iš toli, o patys susikurti sau progų tritaškiams“, – apie būsimas dvikovas kalbėjo Suomijos rinktinės vyr. treneris.

Lietuvos rinktinė su Suomija trečiadienį 19:30 val. susikaus Kauno „Žalgirio“ arenoje, o ketvirtadienį tuo pačiu laiku Vilniaus „Avia Solutions Group„ arenoje. Bilietais į rungtynes prekiauja bilietai.lt.

Suomijos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas

Shawn HUFF (be klubo)
Sasu SALIN (Tenerifės „Lenovo“, ACB lyga)
Petteri KOPONEN (be klubo)

Olivier NKAMHOUA (Tennessee universitetas, NCAA)
Henri KANTONEN („Karhubasket“, Suomijos lyga)
Perttu BLOMGREN („Vilpas Vikings“, Suomijos lyga)
Mikael JANTUNEN (Trevizo „Basket“, Italijos lyga)
Elias VALTONEN (Manrezos „Basquet„, ACB lyga)
Alexander MADSEN (Atėnų AEK, Graikijos lyga)

Edon MAXHUNI (be klubo)
Hannes POLLA („Kouvot“, Suomijos lyga)
Ilari SEPPALA („Saint-Chamond“, Prancūzijos B lyga)
Topias PALMI (be klubo)
Remu RAITANEN 206 1997 KTP-Basket, Kotka

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: