J. Mačiulis vis dar negali pamiršti mačo prieš prancūzus: „Mums tai kainavo patekimą į kitą etapą“

J. Mačiulis vis dar negali pamiršti mačo prieš prancūzus: „Mums tai kainavo patekimą į kitą etapą“

FIBA nuotr.

Lietuvos rinktinės puolėjas Jonas Mačiulis dar negali pamiršti Pasaulio čempionato kovų, o ypač mačo prieš Prancūzijos rinktinę, kuriame mačo baigtį nulėmė blogas teisėjų sprendimas.



Buvęs krepšininkas 2020 metais davė interviu „Gazzetta.gr“ portalui ir teigė, jog negali suprasti, kaip teisėjai taip suklydo.

Primename, kad teisėjai paskutinėmis mačo sekundėmis neįskaitė Jono Valančiūno baudos metimo, kuomet Rudy Gobertas prieš pamušdamas kamuolį lietė ir lanką, o tai lėmė, kad prancūzai liko su vieno taško persvara ir pergalingai uždarė rungtynes.

„Aš suprantu, kad žaidėjai, treneriai ir teisėjai yra žmonės ir gali klysti, tačiau aš niekaip nesuprantu paskutinio švilpuko. FIBA sakė, kad peržiūrą būtų galima tik dėl linijos, sekundžių ir panašiai, bet šis momentas buvo lemiamas, nusprendęs komandos likimą. Arenoje 6–7 tūkstančiai žmonės matė epizodą, bet tik ne teisėjai.


Nesuprantu, kodėl jie nenorėjo to matyti. Nesakau, kad jie buvo akli. Ne. Dėl kažkokios priežasties kažkaip jie nenorėjo to matyti ir nenorėjo peržiūrėti epizodo.

Tai jau FIBA reikalas. Mums tai kainavo patekimą į kitą etapą“, – sakė J. Mačiulis.

Primename, kad FIBA kitą dieną pripažino savo klaidą ir visus tris arbitrus suspendavo likusiam pasaulio čempionatui.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: