Kiek uždirba Lietuvos rinktinės dvyliktukas?

Kiek uždirba Lietuvos rinktinės dvyliktukas?

FIBA nuotr.

Lietuvos rinktinė baigė kovas Europos čempionate ir galutinėje rikiuotėje užėmė 15 vietą.



Dabar rinktinės nariai jau žiūri į ateinantį klubinį sezoną, o Krepsiniozinios.lt pristato visų dvylikos Lietuvos rinktinės narių atlyginimus ir jų rinkos kainą.

Verta paminėti, kad krepšininkai už žaidimą Lietuvos rinktinėje pinigų negauna. Jie pinigus uždirba klubiniame sezone, kuris trunka apie 10 mėnesių.

Rinktinėje turime du NBA atstovus – Joną Valančiūną (Naujojo Orleano „Pelicans“) ir Domantą Sabonį (Sakramento „Kings“). Jų atlyginimai yra pateikiami viešai ir skaičiuojami kiek kitaip nei Europoje rungtyniaujančių krepšininkų.


Praėjusį sezoną D. Sabonis savo kišenę papildė 18,5 mln. eurų. Tuo metu J. Valančiūnas uždirbo apie 14,7 mln. eurų.

Marius Grigonis. Praėjusį sezoną gynėjas pradėjo Maskvos CSKA komandoje, bet po Rusijos invazijos į Ukrainą, lietuvis paliko CSKA. Atletas praėjusį sezoną turėjo uždirbti apie 1,2 - 1,3 mln. eurų. Iki karo pradžios, kuomet Marius paliko Rusiją, turėjo jau gauti apie 700 tūkst. eurų.

Rokas Giedraitis. Vitorijos „Baskonia“ puolėjas praėjusį sezoną uždirbo apie 700 tūkst. eurų. Lietuvis Ispanijoje lieka ir kitam sezonui.

Mindaugas Kuzminskas. Vienintelis rinktinės žaidėjas, kuris vis dar neturi kontrakto. Iki Rusijos pradėto karo Sankt Peterburgo „Zenit“ marškinėlius vilkėjęs lietuvis praėjusį sezoną spėjo gauti apie 400 tūkst. eurų. Jo pilnas kontraktas buvo apie 700 tūkst. eurų.

Ignas Brazdeikis. Kitą sezoną Kauno „Žalgiryje“ rungtyniausiantis puolėjas praėjusiame sezone vilkėjo Orlando „Magic“ ir „Lakeland Magic“ marškinėlius. Jo sąskaitą praėjusį sezoną papildė apie 300 tūkst. eurų.

Arnas Butkevičius. Su Vilniaus „Ryto“ ekipa LKL čempionu tapęs Arnas kitą sezoną apsivilks Kauno „Žalgirio“ marškinėlius. Vilniuje A. Butkevičiaus uždarbis siekė apie 240 tūkst. eurų.

Lukas Lekavičius. Gegužės mėnesį gynėjas pratęsė kontraktą su „Žalgirio“ klubu ir čia žais iki 2024-25 m. sezono pabaigos. Praėjusį sezoną lietuvis gaudavo apie 300 tūkst. eurų.


Eigirdas Žukauskas. Taip pat Rusijoje praėjusį sezoną rungtyniavęs, bet karui prasidėjus paliko Permės „Parma“ gretas ir sezoną baigė Bursos „Tofaš“ komandoje. Jis praėjusį sezoną uždirbo apie 200 tūkst. eurų.

Rokas Jokubaitis. Pagrindinis Lietuvos rinktinės įžaidėjas kitą sezoną vėl žais Šarūno Jasikevičiaus treniruojamoje „Barcelonos“ komandoje. Mūsiškis praėjusį sezoną uždirbo apie 250 tūkst. eurų.

Martynas Echodas. Į Vilniaus „Rytą“ sugrįžęs aukštaūgis praėjusį sezoną vilkėjo Venecijos „Umana Reyer“ komandos marškinėlius bei uždirbo apie 230 tūkst. eurų.


Kristupas Žemaitis. Tai mažiausiai rinktinėje uždirbantis krepšininkas. Panevėžio „Lietkabelį“ vasarą palikęs gynėjas kitą sezoną žais Alytaus „Wolves“ ekipoje. LKL vicečempionas praėjusį sezoną gavo apie 50 tūkst. eurų.

Tuo metu rinktinės ir Kauno „Žalgirio“ vyr. treneris Kazys Maksvytis praėjusį sezoną iki karo vadovavo „Parma“ klubui ir turėjo gauti apie 200 tūkst. eurų. Iki karo pradžios treneris uždirbo apie 150 tūkst. eurų, o pridėjus dar „Žalgirio“ atlyginimą, stratego piniginę papildė apie 190 tūkst. eurų.

Visa rinktinės vertė: 36 mln. 760 tūkst. eurų.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: