Aiškėja K. Maksvyčio sprendimas dėl Lietuvos rinktinės

Aiškėja K. Maksvyčio sprendimas dėl Lietuvos rinktinės

FIBA nuotr.

Lietuvos rinktinė anksti baigė Europos čempionatą, kuomet aštuntfinalyje pralaimėjo Ispanijos krepšininkams.



Kazio Maksvyčio auklėtiniai galutinėje rikiuotėje liko 15-oje vietoje. Tai prasčiausias rezultatas per visą Lietuvos krepšinio istoriją.

Anksčiau blogiausia vieta buvo 12-oji, 2001 metų Europos čempionate.

Po šio fiasko, krepšinio ekspertai reikalauja K. Maksvyčio galvos. Apie K. Maksvytį pasisakė buvę krepšininkai Linas Kleiza ir Tomas Pačėsas bei užsienio specialistai.


Pats treneris po pralaimėto aštuntfinalio teigė, kad atsakymo dėl ateities rinktinėje neturi.

„Negaliu atsakyti į šį klausimą. Nesu patenkintas dėl rezultato, kurį užfiksavome“, – po pralaimėto mačo kalbėjo K. Maksvytis.

Tuo metu Lietuvos krepšinio federacijos vadovas Vydas Gedvilas ir generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas ramino aistras bei atskleidė, kad neketina keisti trenerio.

„Maksvyčio sutartis galioja dar trejus metus ir pasitikime treneriais. Rinktinė yra jauna, o praktika rodo, kad geriausias rezultatas ateina tada, kai komandoje išlaikomas stabilumas. Šiuo metu nematome kito trenerio prie rinktinės vairo“, - sakė M. Balčiūnas.

Naujausiomis žiniomis, K. Maksvytis liks Lietuvos rinktinės vyr. treneriu. FIBA langų metu, prie rinktinės vairo turėtų stoti K. Maksvyčio asistentas - Kęstutis Kemzūra.

Primename, kad 2023 metų pasaulio čempionato antrajame etape K grupėje mūsiškiai savo sąskaitoje turi septynias pergales ir vieną pralaimėjimą bei užima pirmą vietą.

K. Maksvyčio auklėtiniams, norint patekti į pasaulio čempionatą, reikia per artimiausius keturius mačus laimėti bent vieną kartą.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: