K. Maksvytis: „Jei būtų bent vienas prieštaravimas, gal ir būčiau priėmęs sprendimą pasitraukti“

K. Maksvytis: „Jei būtų bent vienas prieštaravimas, gal ir būčiau priėmęs sprendimą pasitraukti“

LKF nuotr.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomojo komiteto posėdyje pritarta vyrų krepšinio rinktinės trenerių štabo tęstinumui. Vyr. treneris Kazys Maksvytis tęs darbus su Lietuvos reprezentacine komanda šiame olimpiniame cikle (iki 2024-ųjų Paryžiaus olimpinių žaidynių).



Tačiau Eurolygoje rungtyniaujantį Kauno „Žalgirį“ taip pat treniruojantis K. Maksvytis negalės vadovauti Lietuvos rinktinei pasaulio čempionato atrankos languose. Vykdomajame komitete pritarta sprendimui, jog šiose rungtynėse vyriausiojo trenerio pareigas eis Kęstutis Kemzūra.

„Turėjome sunkią vasarą, įdomų, bet blogai pasibaigusį čempionatą. Aš rezulatą vertinu blogai. Bet kadangi turiu federacijos ir žaidėjų palaikymą, tad nutariau tęsti darbus.

Be abejo, visi klausia, kas prisiima atsakomybę. Federacija suteikė geriausias sąlygas sportuoti, turėjau gerus asistentus. Galutinius sprendimus priėmiau aš. Taigi, man ir tenka didžiausia atsakomybė, bet tęsiame darbus ir bandysime pasiekti geresnius rezultatus.


Neslėpsiu, kad buvo visokių minčių. Jei būtų buvęs bent vienas prieštaravimas iš trenerių, žaidėjų ar federacijos, gal ir būčiau priėmęs sprendimą pasitraukti.

Tikiu, kad per langus Kęsturis Kemzūra ir trenerių štabas susitvarkys, o vasarą vėl suremsime pečius ir sieksime bendro tikslo. Krūvį pasidalinsime“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: