Lietuvos rinktinė stoja į kovą su Juodkalnija: sieks išplėšti pergalę išvykoje

Lietuvos rinktinė stoja į kovą su Juodkalnija: sieks išplėšti pergalę išvykoje

FIBA nuotr.

Šiandien Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės laukia dar vienos atrankos rungtynės į FIBA pasaulio čempionatą. Šįkart – išvykoje su Juodkalnijos ekipa.



Penktadienį Lietuvos krepšininkai Panevėžyje žaidė su Prancūzijos komanda. Deja, nors ir pasikeitusios sudėties, Europos vicečempionų prancūzų rinktinė vis dėlto pasirodė esanti pranašesnė. Lietuviai prancūzams nusileido rezultatu 65:90. K grupėje žaidžiančiai Lietuvai tai – jau antrasis pralaimėjimas.

„Po praėjusių rungtynių su prancūzais, mes privalome pasidaryti išvadas – negerbėme nei savęs, nei tų žmonių, kurie susirinko mūsų palaikyti. Turime į tai reaguoti, ir tikiu, kad rungtynėse su Juodkalnija reakcija bus“, – po patirto pralaimėjimo kalbėjo Lietuvos rinktinės kapitonas Mindaugas Kuzminskas.

Visai kitokių rungtynių komandos kapitonas tikisi šiandien, pirmadienį – nors Juodkalnijos ekipos sirgaliai visuomet sukuria karštą atmosferą, M. Kuzminskas pripažįsta galvojantis tik apie savą rinktinę. Tad nors bilietas į pasaulio čempionatą kartais jau atrodo pasiekiamas ranka – laimėjus šios dienos rungtynes, jau drąsiai galėtume džiaugtis jį pelnę – komandos kapitonas sako, kad svarbu yra ne vien tai.


„Į kiekvienas rungtynes einame laimėti. Nesuvažiavome čia iš savo klubų ir nesusirinkome tam, kad tiesiog atžaistume – gal pirmose rungtynėse taip ir atrodė, bet taip tikrai nėra. Jei, duok dieve, patektume į čempionatą, kitame lange taip pat nesitaupysime, nestabdysime ir bandysime kovoti dėl pergalių“, – sako krepšininkas.

Po šių rungtynių, Lietuvos rinktinės dar lauks paskutinis FIBA pasaulio taurės atrankos langas. Pastarasis bus žaidžiamas 2023 m. vasario mėnesį – 23 d. namie su Vengrija, o 26 d. išvykoje – su Prancūzija.

Lietuvos krepšininkus šį vakarą palaikykite nuo 20 val. stebėdami rungtynes per TV3 arba internete, naujienų portale tv3.lt.

Alfa.lt

Video rekomendacijos: