D. Sabonio žinutė: „Jaučiame pareigą išlaikyti Lietuvą tarp stipriausių pasaulyje“

D. Sabonio žinutė: „Jaučiame pareigą išlaikyti Lietuvą tarp stipriausių pasaulyje“

FIBA nuotr.

Lietuvos rinktinė jau pateko į 2023 m. Pasaulio čempionatą, kuriame kovos dėl aukščiausių vietų.



Mūsiškiai kovas pradės Filipinuose, D grupėje. Joje taip pat rungtyniaus Juodkalnija, Meksika ir Egiptas.

Sakramento „Kings“ aukštaūgis Domantas Sabonis su nekantrumu laukia šio čempionato ir neslepia ambicijų.

„Manau, kad tokios atrankos, kuriose kovojama dėl pasaulio čempionato, galimybę pasireikšti gauna mažiau tarptautinės patirties turintys ar laiko aikštėje gaunantys žaidėjai. Tai suteikia daugiau pasirinkimo galimybių ir treneriui, ir nacionalinei komandai. Mums labai svarbu turėti jaunų žaidėjų, kurie įgytų patirties rinktinėje ir būtų pasiruošę būti komandos dalimi, kai jie bus pašaukti.


Mes turėjome iškovoti kelialapį į čempionatą, nes tai vienintelis variantas. Kito kelio nėra. Lietuvos rinktinė visada turi žaisti čempionatuose ir varžytis su geriausiais visą laiką, o ypač dabar, kai europinio krepšinio lygis yra išaugęs. Jaučiame pareigą išlaikyti Lietuvą tarp stipriausių pasaulyje.

Rokas Jokubaitis bei Ignas Brazdeikis puikiai pritapo rinktinėje, nors žinau, kad geriausi dalykai dar tik ateis. Jie greitai prisitaikė ir jau dabar yra pasiruošę iššūkiams bei atsakomybėms.

Esame visi kartu, kad sudarytume labai solidžią ir vieningą grupę. Turime motyvacijos padėti vienas kitam kiekvienais metais tapti geresniais“, - pasakojo krepšininkas.

D. Sabonis Europos čempionate vidutiniškai per 29 minutes pelnydavo po 12,5 taško, atkovodavo po 7,3 kamuolio bei atlikdavo po 2,5 rezultatyvaus perdavimo.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: