Pirmas pralaimėjimas draugiškose rungtynėse: Lietuva krito prieš Suomiją

Pirmas pralaimėjimas draugiškose rungtynėse: Lietuva krito prieš Suomiją

LKF nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė patyrė pirmąjį pralaimėjimą pasirengimo pasaulio čempionatui cikle.



Kazio Maksvyčio vyrai sausakimšoje Tamperės arenoje po nuožmios kovos 79:81 (21:19, 19:26, 23:18, 16:18) neišlaikė Suomijos rinktinės išbandymo.

Nors trečiajame kėlinyje lietuviai vienu metu paleido oponentus į priekį per 10 taškų, šis deficitas buvo greitai panaikintas ir nugalėtojo klausimas sprendėsi paskutinėmis minutėmis. Likus 22 sekundėms, Lietuvos rinktinė atsiliko 2 taškais ir turėjo kamuolį savo rankose. Eimanto Bendžiaus tritaškis skriejo pro šalį, tačiau kamuolys ir 10 sekundžių liko svečiams. Margiris Normantas išprovokavo pražangą ir stojo prie baudų metimo linijos, kur realizavo abu metimus ir išlygino rezultatą (79:79). Kitoje aikštės pusėje netaiklų Lauri Markkaneno metimą pataisė Mikaelis Jantunenas ir šeimininkai šventė pergalę.

Mūsiškiams nekrito tolimi metimai, kurių pataikyta 5 iš 19 (26 proc.).


Naudingiausiai šįkart rungtyniavo Rokas Jokubaitis – įžaidėjas prie 13 taškų pridėjo 7 rezultatyvius perdavimus ir surinko 17 naudingumo balų. M. Normantas pelnė 12 taškų, po 10 – Ignas Brazdeikis ir Jonas Valančiūnas.

Minučių ant parketo sulaukė visi dvylika registruotų žaidėjų, o taškais pasižymėti nepavyko tik Deivydui Sirvydžiui.

Susitikimą trenerio sprendimu šįkart praleido Dovydas Giedraitis, Gabrielius Maldūnas ir Ąžuolas Tubelis.

Kitas iššūkis Lietuvos rinktinės laukia trečiadienį (rugpjūčio 9 d.), kuomet Orleano mieste K. Maksvyčio auklėtinius priims Prancūzijos rinktinė. Tiesioginė mačo su olimpiniais ir Europos vicečempionais transliacija – nuo 21.30 val. per TV3 televiziją.

Pirmasis kėlinys vyko taškas į tašką, o R. Jokubaičio dvitaškis su sirena trapų pranašumą suteikė lietuviams – 21:19. Antrajame ketvirtyje šeimininkai, vedami L. Markkaneno, truktelėjo į priekį ir besivejančiųjų vaidmenyje prieš pertrauką jau buvo svečiai – 40:45.

Geriau trečiąjį kėlinį pradėję šeimininkai nutolo per 10 taškų (46:56), tačiau M. Normanto užkurti lietuviai likusią kėlinio atkarpą laimėjo 17:7 ir prieš lemiamas dešimt minučių švieslentėje degė lygybė – 63:63. Galiausiai dramatiškoje mačo pabaigoje savo pranašumą įrodė suomiai.

Lietuva: Rokas Jokubaitis 13, Margiris Normantas 12, Jonas Valančiūnas ir Ignas Brazdeikis po 10, Tadas Sedekerskis, Mindaugas Kuzminskas ir Donatas Motiejūnas po 8.


Suomija: Lauri Markkanenas 24, Jacobas Grandisonas ir Olivier Nkamhoua po 12, Sasu Salinas 10, Alexanderis Madsenas 9, Mikaelis Jantunenas 6.

Krepsiniozinios.lt ir LTU.Basketball

Video rekomendacijos: