E. Beržininkaitis apie išmoktas pamokas ir artėjančias kovas su Prancūzija (VIDEO)

E. Beržininkaitis apie išmoktas pamokas ir artėjančias kovas su Prancūzija (VIDEO)

Lietuvos rinktinė jau trečiadienį žais dar vienas kontrolines rungtynes. Kazio Maksvyčio auklėtiniai svečiuose susikaus su Prancūzijos krepšininkais.



Primename, kad Lietuva draugiškose mačuose įveikė Ukrainos ir Sakartvelo žaidėjus, bet svečiuose nusileido Suomijos komandai.

Prieš artėjančias rungtynes savo mintimis pasidalijo rinktinės treneris Evaldas Beržininkaitis.

„Prancūzija visada garsėjo savo fiziškumu ir dydžiu. Paskutinėse rungtynėse jie žaidė aukštu penketu. Įžaidėju buvo Nando De Colo, antras numeris Evanas Fournier, trečias Nicolas Batumas, ketvirtas Guerschonas Yabusele, penktas Rudy Gobertas. Prancūzija yra labai talentinga komanda, turinti daug variantų puolime. Sunku prieš juos ir užpulti, kai po krepšiu stovi Gobertas, kuris yra didelis ir gerai blokuojantis metimus, o jį nuo suolo keičia Moustapha Fallas. Gerbiant prieš tai buvusius oponentus, dabar laukia geriausias varžovas. Nepaisant to, ar pavyks laimėti ar ne, bus smagu ir gausime gerų pamokų.


Akcentuojame ne rezultatą ar paskutinį metimą, tuos du taškus, o tai, kaip viskas klostėsi visų rungtynių eigoje. Tiek gynyboje, tiek puolime buvo daug dalykų, kuriuos dar turime šlifuoti. Puolime turime geriau išpildyti derinius ir geriau pajusti vieni kitus. Gynybą Suomijoje mes išbandėme naują, tad natūralu, jog broko dar buvo. Bet tam ir yra draugiškos rungtynės, kad mes tobulėtume ir eitume pirmyn“, – sakė E. Beržininkaitis.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: