Lietuvos rinktinė neatsilaikė prieš Prancūziją

Lietuvos rinktinė neatsilaikė prieš Prancūziją

LKF nuotr.

Pasaulio čempionato pasirengimo cikle Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė patyrė antrąjį pralaimėjimą iš eilės.



Kazio Maksvyčio vyrai Orleano mieste 72:90 (19:18, 14:27, 17:26, 22:19) krito prieš Prancūzijos krepšininkus.

Antrojo ketvirčio pabaigoje mūsiškiai atsiliko tik minimaliai (33:34), tačiau tuomet prancūzai pelnė net 22 taškus be atsako ir pasiuntė lietuvius į tokį nokdauną, po kurio nebepavyko rimčiau pakovoti dėl pergalės.

Dviženklį taškų skaičių lietuviams surinko tik Mindaugas Kuzminskas ir Ignas Brazdeikis, pelnę atitinkamai 18 ir 12 taškų.


Revanšo prieš Europos ir olimpinius vicečempionus mūsiškiai sieks jau penktadienį 19.30 val. Vilniuje, „Avia Solutions Group“ arenoje. Paskutiniuosius bilietus galima įsigyti čia, o rungtynes tiesiogiai transliuos TV3 televizija.

Pirmajame ketvirtyje priekyje ilgiau buvo lietuviai, kurie minimalų pranašumą nusinešė į antrąjį kėlinį – 19:18. Tuomet komandos kurį laiką žengė koja kojon, tačiau prieš pertrauką atkarpą 11:0 surengę prancūzai susikrovė dviženklę persvarą – 45:33.

Trečiajame kėlinyje lietuvių duobė gilėjo, o deficitas keliskart pasiekė 21 taško ribą. Nors buvo pavykę priartėti iki 12 taškų (50:62), trys oponentų tritaškiai iš eilės prieš paskutiniąsias dešimt minučių vėl padidino atotrūkį iki 21 taško – 50:71. Ketvirtajame kėlinyje prancūzai neleido Lietuvos krepšininkams pagalvoti apie sugrįžimą ir šventė užtikrintą pergalę.

Su vyrų rinktinės marškinėliais mačo pabaigoje debiutavo Ąžuolas Tubelis.

Šiai dvikovai K. Maksvytis nusprendė neregistruoti Dovydo Giedraičio bei Donato Tarolio.

Lietuva: Mindaugas Kuzminskas 18, Ignas Brazdeikis 12, Jonas Valančiūnas 9, Deividas Sirvydis 8.

Prancūzija: Guerschonas Yabusele 15, Rudy Gobertas 14, Nando De Colo 13, Frankas Ntilikina 11, Nicolas Batumas 10, Sylvainas Francisco 8, Elie Okobo ir Moustapha Fallas po 6.

Krepsiniozinios.lt ir LTU.Basketball

Video rekomendacijos: