G. Basile mano, kad Lietuvos rinktinė Pasaulio čempionate gali patirti fiasko

G. Basile mano, kad Lietuvos rinktinė Pasaulio čempionate gali patirti fiasko

FIBA nuotr.

Likus dviems savaitėms iki Pasaulio čempionato savo mintimis apie turnyrą pasidalijo buvęs legendinis Italijos krepšininkas Gianluca Basile.



48 metų snaiperis tikisi sėkmės iš savo šalies krepšininkų, o dėl lietuvių buvo gana pesimi̇̀stiškas.

„Favoritai triumfuoti turnyre išlieka JAV, Prancūzijos ir Serbijos rinktinės. Gero rezultato tikiuosi ir iš Italijos, kurie manau tikrai kovos ketvirtfinalyje.

Taip pat toli nukeliauti turėtų Slovėnija bei Vokietija.


Lietuvos rinktinė yra stipri, tačiau jie išgyvena sunkius laikus. Jiems nepasisekė praėjusiame Europos čempionate, bet lengviau nebus ir šiemet. Lietuviams kelias iki ketvirtfinalio bus itin sunkus. Tiesa, tarp aštuonių stipriausių komandų Lietuvos rinktinės nematau. Lietuva anksti baigs čempionatą. Jų gali laukti fiasko. Šios Lietuvos rinktinės lubos - antrasis etapas.

Taip, jie turi Valančiūną, bet jiems vadovauja jaunas treneris Maksvytis. Bus įdomu pažiūrėti, kaip jam seksis. Lyderiais turėtų būti Valančiūnas ir Kuzminskas“, - pareiškė 2017 metais karjerą baigęs G. Basile

Primename, kad Lietuvos rinktinė kontrolinėse rungtynėse iškovojo dvi pergales ir patyrė tris pralaimėjimus. Kazio Maksvyčio auklėtiniai pranoko Ukrainos ir Sakartvelos ekipas, bet nusileido Suomijos krepšininkams ir du kartus pripažino Prancūzijos rinktinės pranašumą.

Pasaulio čempionatas vyks rugpjūčio 25 d. – rugsėjo 10 d.


Lietuvos rinktinė kovos D grupėje, kurioje varžysis su Juodkalnija, Meksika ir Egiptu.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: