Rinktinės fanai: „Be Bendžiaus tritaškių - būtų buvę graudus vaizdelis“

Rinktinės fanai: „Be Bendžiaus tritaškių - būtų buvę graudus vaizdelis“

LKF nuotr.

Dramatiškas mūšis po metų pertraukos krepšinio rungtynėms duris atvėrusioje „Avia Solutions Group“ arenoje baigėsi trečiuoju Lietuvos rinktinės pralaimėjimu paeiliui.



Pasiruošimą pasaulio čempionatui tęsiantys Kazio Maksvyčio auklėtiniai sostinėje 70:76 (29:25, 10:14, 17:19, 14:18) buvo priversti pripažinti Prancūzijos rinktinės pranašumą.

Po šios mačo rinktinės aistruoliai socialiniame tinkle pasidalijo savo mintimis. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Gėdingas krepšinis, su teisėjų pagalba ir vis tiek pralaimėjimas, na dar toli iki gero krepšinio...“, - piktinosi Cezaris.


„Kol Maksvytis ir toliau temps tą savo sukakotą Kariniauską per savo ilgas atkarpas, tol Lietuvos rinktinė niekur nenuvažiuos. Ar Maksvytis kada nors įsikals į galvą, kad tikėtis iš Kariniausko absoliučiai neverta? Jokubaitis bent jau stengiasi kažką daryti, dalint pasus kitiems žaidėjas. Kariniauskas atvirkščiai - nei jis snaiperis, nei jis geras žaidimo skaitytojas, nei geras driblingo maestro. Jau nuo pat pirmų jo minučių aikštėje matosi, kad jis grynai stabdo žaidimą, valdo kamuolį silpnai, ir Lietuva toli nuo prancuzų nenutolo. Antras jo išėjimas į aikštę yra dar žiauresnis, kur būtent prancūzai nulėkė tolokai ir rungtynių pabaigoje beliko tik formalumas. Ta jo graudi pražanga prieš Eliję Okobo metantį 3 taškų zonos aiškiai parodo, kad jis nelabai stengiasi ir yra grynai skylė.

Tiek prieš Suomiją, tiek dviejose rungtynėse prieš Prancūziją aiškiai parodė, kad Kariniauskas yra tragedija ir, pasikartojus, tikėtis iš jo žiauriai neverta. Kodėl vietoj Kariniausko nerizikuoja statyti Normanto, Dimšos ar dar Brazdeikio įžaidžiant kamuolį? Jie visi trys bent geriau varo kamuolį negu Kariniauskas.

Aplamai šios pastarosios trys rungtynės parodė, kad Maksvytis nuo kritikos jau niekur nepasislėps. Daugelis krepšinio žiūrovų, matantys rungtynes, labiausiai pastebi ir mato tą desperatišką bandymą įvesti Kariniauską aikštelėje, kuriam tiesiog per aukštas barjeris kažką padaryt. Jeigu Kaziukas rimtesnių išvadų kažko nepadarys, tegu nesistebia, kad daugelis prašys jo atsistadynti arba pasiųst vieton kažkur“, - komentavo Brandonas.

„Nuo Kariniausko klaidų prancūzai vėl pabėgo. Jis yra pagrindinys duobkasys. Tai buvo lūžis. Jokūbaitis irgi klaidų daug daro. Reikia rinktinei laukti geresnių žaidėjų. Bet tai koks didžiulis skirtumas pasimato tarp šios rinktinės žaidėjų ir Sabo ir Jasikevičiaus kartos rinktinių. Meistriškumo skirtumas akis bado“, - rašė Džeris.

„Gal reikėjo Marčiulionį jau mėginti vietoj Kariniausko, tas bent kamuolį gerai valdo...“, - savo mintis išdėstė Česlovas.

„Ką rinktinėje vis dar veikia Kariniauskas? Jis yra tikra tragedija“, - rėžė Rimas.

„Mums ne pakeliui su prancuzais, jų ir lygis ir lūkeščiai didesni...“, - komentavo Aivaras.


„Kariniauskas MVP, vaikštantis numirėlis Valančiūnas, katastrofa Jokūbaitis. Reziumė - be Bendžiaus būtų buvę graudus vaizdelis“, - piktinosi Vytautas.

„Labai neblogai, kaip neturint įžaidėjo. Vienas paprasčiausiai netraukia lygio, kitas per gerai apie save galvoja...“, - rašė Modestas.

„Solidžiai. Kaip ir sakiau iki 10 pralošti didžiulė pažanga!“, - savo mintis išdėstė Gražvydas.


„Varžovas talentingas...kiekvienas jų individualiai stiprūs.Lietuviai davė kova. Viskas puikiai“, - rėžė Tomas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: